Ismét Harsányi Attila lett a legjobb színész a Davila-Interfesten

Harsányi Attila kapta a legjobb színésznek járó díjat a Piteşti-en november 14-19. között megrendezésre került XVIII. Nemzetközi Davila-Interfest Stúdiószínházi Fesztiválon.

 

Harsányi Attila az Aradi Kamaraszínház, a MASZK Egyesület és a Bakelit Multi Art Center koprodukcióban készült Sex, drugs, gods & rock ‘n’ roll című „radikális stand up tragedy”-ben nyújtott alakításáért kapta a díjat.

 

sex1

 

A rangos nemzetközi seregszemlén - amely egyúttal az V. Balkáni Színházak Fesztiválja is volt, és többek között koszovói, albán, szerb, bolgár és román társulatok kaptak meghívást - az aradi produkció volt az egyetlen magyar nyelvű előadás.

 

A szakmai zsűri tagjai voltak: a svédországi Zoltan Schapira, Coca Bloos színművésznő, Marinela Ţepuş, a bukaresti Nottara Színház menedzsere, és a szerbiai Dragan Jakovljevic rendező.


Az Aradi Kamaraszínház negyedik alkalommal vesz részt a két említett fesztiválon, ahol már több sikert is elért: a Rudolf Hess tízparancsolata című előadásban nyújtott alakításáért Harsányi Attilának a fesztivál legjobb férfi alakításért járó díjat ítélték oda, az Aradi Kamaraszínház és a szegedi MASZK Egyesület koprodukcióban készült Kvartett című előadása a zsűri Interkulturális Párbeszéd különdíját nyerte el, tavaly a Tündéri című minimál-szürreál musicallel Tapasztó Ernő a legjobb rendezésért járó díjat vehette át.

 

 

 

süti beállítások módosítása