Sopronba érkezik az István király

Sík Sándor István király című tragédiáját láthatják a nézők november 22-én (szombaton) Sopronban bérletes előadásként a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

 

Az Evangélium Színház produkcióját Pataki András rendezte, a főszereplő pedig Pelsőczy László, aki a kultikus magyar Szörényi-Bródy rockoperában az István, a királyban a címszerepet formálta meg.

 

pelsoczy istvan kiraly

Fotó: soproniszinhaz.hu


Sík Sándor örök érvényű műve a soproni színház idei évadának egyik legfontosabb kérdéséről szól: kik vagyunk, honnan jöttünk, hol a helyünk a világban - hangsúlyozta Pelsőczy László.


A színész három évtizeddel ezelőtt játszhatta el a Királydombon István király szerepét. A rockoperában királlyá koronázták, most pedig már az idős uralkodó szerepét formálja meg a tragédiában.


- Azt hiszem, az országban egyedülálló, hogy ilyen nagy ívű szerep így végigkísérheti egy színész pályafutását, életét. István sorsát a színpadon a koronázástól a haláláig követhetem. A klasszikussá vált rockoperától eljutottam Sík Sándor nagyon mély tartalmú, elgondolkodtató művéig, amely a király utolsó napjairól szól. Arról a benne dúló harcról, hogy kinek adja a koronát: Orseolo Péternek vagy Vazulnak. Kit válasszon utódjául, a keresztényt vagy a pogányt? - mondta Pelsőczy László az előadásról.

 

Forrás: Soproni Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása