Az igazat mondd, ne csak a valódit - Eperjes Károly estje Veszprémben

Ezzel a címmel szerepel Eperjes Károly Kossuth-és Jászai Mari-díjas színművész önálló estje a veszprémi Latinovits-Bujtor Játékszín műsorán bérletes előadásként november 25-től.

Az igazat mondd, ne csak a valódit című est összeállítás a XX. századi Istent kereső magyar költők műveiből, Babits Mihály, Ady Endre, József Attila, Pilinszky János és más költőktől egy rendhagyó zenés irodalmi műsor keretében. Az összeállítás formája erősen táplálkozik Latinovits Zoltán Balassi estjének a szerkezetéből és Mensáros László A XX. század című legendás műsorából, amelyek hasonló céllal kerültek a közönség elé. Eperjes Károly estjét hosszú évtizedek óta láthatja a közönség az országban és a határokon túl is. Ezidáig száznegyvennégy verset gyűjtött össze az évek alatt. Ezekből mennyit mond el egy esten, mindig függ a közönségtől és az ő igényeiktől, de a műsor hármas szerkezetén sohasem változtat. Az esten közreműködik Négyessy Katalin gordonkán.

 

eperjes

Eperjes Károly (forrás: erdely.ma)

 

„Jó keresztény apa és színész igyekszem lenni Magyarországon, magyarul, mindannyiunkért. Így tudnék a legjobban szolgálni az Úrjézusnak, a családomnak, a hazámnak és az egységnek.” (Eperjes Károly)

 

Forrá: Veszprémi Petőfi Színház

 

süti beállítások módosítása