Kövesse élőben a Radnóti Színház első slam poetry estjét!

A Radnóti Színház a 2014/2015-ös évadban újdonsággal jelentkezik: beköltözteti a slam poetryt a színházba.

Az előadást élőben követhetik nyomon az érdeklődők a Radnóti Színház  és a Színház.hu honlapján november 22-én 19:00-tól, vagy a http://www.ustream.tv/channel/radnoti-szinhaz linken.

 

A Pacalos pizza elnevezésű esten a színház négy művésze mellett négy slammer szólal meg a hazaszeretet, kötődés, elvágyódás témájában. A színészek klasszikus magyar verseken keresztül, míg a slammerek saját szövegeikben fogalmazzák meg gondolataikat a hazáról.

 

pacalos pizza montazsA fellépő művészek (forrás: Radnóti Színház)

 

A Radnóti Színház ajánlója:

 

Mostanában sokakban felvetődik a kérdés: menni vagy maradni? A klasszikus kérdés nyomában sorjázik még sok másik is. Például: miért olyan nehéz elhagyni ezt az országot? És miért olyan nehéz itt maradni? Ezek a kérdéseket már Balassi Bálint is feltette magának, s az azóta eltelt időben a mai napig sok más költő-író tette hozzá a saját dilemmáját, véleményét, történetét, kérdését és válaszát.

 

Az elmúlt évszázadok során számos emigrációs hullámban sokszázezren hagyták el az országot. És közülük hosszabb-rövidebb idő után sokan visszatértek. Mert ideköt minket valami nehezen szavakba önthető, homályos érzés. A gyökerek? Az emlékek? A nyelv? A honvágy? Ez lenne a hazaszeretet?

A Pacalos Pizza estjén színészek és slammerek beszélnek a körülöttünk lévő világról, hazáról, kötődésről magyar klasszikusok művein és slam verseken keresztül. A Schermann Márta rendezésében színre kerülő produkcióban a Radnóti Színház színészei az elmúlt ötszáz év magyar költészetének színe-javát jelenítik meg, a slammerek pedig a jelenre és az elhangzott alkotásokra reagálnak. A zenei hátteret a civilekből álló, alkalmi projekteken, performanszokon fellépő csoport, a Magamnál jobban Kórus biztosítja.

 

pacalos m

 

Pacalos pizza

November 22-én, 19 órakor

 

Színészek: Adorjáni Bálint, Gazsó György, Kováts Adél, Pál András

Slammerek: Kemény Zsófi, Bárány Bence, Gábor Tamás Indiana, Horváth Kristóf

 

Magamnál jobban Kórus

 

Videó: Bodóczky Antal

Összeállította: Hárs Anna

Rendező: Schermann Márta

 

süti beállítások módosítása