Odüsszeusz szemeteslapáton – A Bárka előadását a Thália látja vendégül

A Bárka Színház Odüsszeusz szemeteslapáton című tárgyszínházi előadása két alkalommal a Thália Színházban vendégeskedik.

Az alkotók ajánlója:

 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében bemutatott előadásban háztartási eszközökkel mesélik el Odüsszeia történetét, a tésztaszűrőtől kezdve a dugóhúzón át a kelkáposztáig van itt minden, még színes papírba csomagolt bon-bon katonák is.

A jól ismert történetet azonban senki ne az eredeti szöveggel várja, itt modern, mai nyelven hallható Odüsszeusz hazaútjának története, az eposz néhány jellegzetes kalandjának kiemelésével. Az előadásban számtalan jellegzetes magyar asszociáció, vicc és dal hangzik el, mintha egyfajta Monty Python-átirata volna, tele humorral, nyelvi leleménnyel, szójátékkal.

Az előadás nem csak a felnőttek, hanem a nagyobb gyerekek számára is izgalmas kikapcsolódást ígér, igazi családi program!

 

barka odusszeusz 1

 Odüsszeusz szemeteslapáton (forrás: Bárka Színház)

A szerzőről:

 

Philippe Genty (1938 -) a francia színházi élet legendás, több műfajt egyesítő alkotóinak egyike, rendező, koreográfus és bábművész, aki pályáját képzőművész-grafikusként kezdte, 1967-ben megalapította Compagnie Philippe Genty néven saját társulatát, amely eleinte főleg bábszínházi kísérletezéssel foglalkozott, de kezdettől fogva tágította a műfaji kereteket, és a vizualitás, a mozgás, a zene és a tárgy animáció ötvözésére törekedett.

 

PHILIPPE GENTY

ODÜSSZEUSZ SZEMETESLAPÁTON

Fordította: Molnár Zsófia

 

Szereplők: Szorcsik Kriszta, Marofka Mátyás, Jerger Balázs m.v.

Rendező: Philippe Genty és Mary Underwood

Játékmester: Simon T Rann

Asszisztens: Pogács Zsuzsa

Dramaturg/Tolmács: Szaida Khaled-Abdo

 

 

Időpontok: 2014. november 26. 19:30 és december 11. 19:30

 

Forrás: Bárka Színház

 

 

süti beállítások módosítása