Végtelen Európa – Bérletes előadásként látható Sopronban

Demcsák Ottó-Mikó F. László alkotása, a Végtelen Európa című táncmű a Páneurópai Piknik negyedszázados évfordulójára készült és november 28-tól a teátrum bérletes műsorába is bekerült.

Ajánló az előadás elé:

 

A Végtelen Európa című előadás Demcsák Ottó Harangozó-díjas koreográfus és Mikó F. László képzőművész közös munkája. Az előadás - amely a Sopron Balett megalakulását is jelentette - nem hagyományos táncmű, hanem sokkal inkább egy összművészeti alkotás, melyben a tánc-videó-zene-fényfestés és más művészeti ágak találkozása, együttes jelenléte, egy összetett vizuális és esztétikai produkcióban testesül meg. Ebben nagy szerepet vállalt Bordos László Zsolt fényfestő, akinek 3D-s animációi szó szerint egy új dimenzióba viszik a darabot.

 

vegtelen m

 Végtelen Európa (forrás: Soproni Petőfi Színház)

 

Az előadásban a teátrum táncosai mellett színpadra lép William Fomin Harangozó-díjas magántáncos, koreográfus, a Győri Balett örökös tagja, aki egy balettmestert alakít a táncjátékban. A táncmű története az egyéni és közösségi szabadságvágyról, a bezártság és az elszigeteltség okozta traumákról, azok feloldásáról szól. Mindezt egy ház lakóinak egy napján keresztül követhetik nyomon a nézők, teret engedve közben az álmoknak, a vágyaknak, a közeli és a távoli múlt képeinek, a jelen aktualitásainak. A történet gondolatai összecsengnek az európai népek egymásrautaltságával, a közös problémák közös megoldásainak keresésével, de az egyéni identitás megőrzésének fontossága is teret kap a darabban.

 

vegtelen m2

  Végtelen Európa (forrás: Soproni Petőfi Színház)

 

A produkcióhoz kapcsolódva november 29-én az esti előadás szünetében nyílik meg a színházban a Soproni Fotóklub három tagjának, Hipságh Gyöngyinek, Kiss-Leizer Rékának és Wittmer Lászlónak Végtelen Európa című kiállítása.

 

Forrás: Soproni Petőfi Színház

 

süti beállítások módosítása