Székesfehérvárra érkezik A padlás

Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter nagysikerű musicaljét, A padlást próbálja a Vörösmarty Színház társulata. Az előadást Lendvai Zoltán rendezi, a bemutató november 29-én lesz.

 

Az alkotók ajánlója:

 

„Mert kell egy hely, hol minden szellem látható. Mert kell egy hely, hol minden szólam hallható, ahol nem fáznak a csillagok, ahol emlékünk majd élni fog" – ez a hely pedig A padlás!

 

padlastancproba1

 

A félig mese – félig musicalről:

 

Herceg, Kölyök, Lámpás és Meglökő, a négy kósza szellem évszázadok óta kísért a Földön. Eszeveszetten és fáradtan bolyonganak. Révészt keresik, aki elviszi őket arra a csillagra, ahol az álmok és az emlékek élnek. Egyik padlásról különös hangot hallanak: végre egy hely, ahonnan nem küldik el őket! A szellemeket azonban csak azok láthatják, akiknek szíve olyan tiszta és romlatlan, mint a gyerekeké. Rádiós, Süni, Mamóka és a fényév távolságokat megjárt Robinson vajon segíthet nekik hazatalálni? Vagy Témüller, a Detektív és az Üteg útjukat állja?

 

 

A padlás csoda ég és föld között, ahol a szilvásgombócnak is lelke van. Presser Gábor és Sztevanovity Dusán 1986 nyarán írta meg a musicalt Zsennyén. A helyi alkotóházba azért vonultak vissza, hogy egy televíziós mesesorozathoz és egy új Zorán-albumhoz írjanak új dalokat, ám ezek akkor nem készültek el.

 

phoca thumb l padlastancproba7

 

A Rádiós szerepét Keller János, Sünit Ostorházi Bernadett alakítja. Závodszky Noémi Mamóka lesz, Sághy Tamás pedig Barrabás és Révész. Akik pedig „átszellemülnek": Kelemen István, Törőcsik Franciska, Lábodi Ádám és Kricsár Kamill. Témüllert Kozáry Ferenc, a Detektívet Tűzkő Sándor, Üteget Kuna Károly, Robinsont Juhász Illés játssza.


Az előadás koreográfusa Bóbis László, a díszletet és a jelmezeket Túri Erzsébet tervezi. A bemutatót november 29-én tartják a Vörösmarty Színházban

 

Forrás, próbafotók: vorosmartyszinhaz.hu

 

süti beállítások módosítása