Hátrányos helyzetű gyerekeket fogadnak a Fővárosi Nagycirkuszban

Az Advent a cirkuszban elnevezésű jótékonysági programon november 26. és 28. között hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyerekeket és csoportokat fogad a Fővárosi Nagycirkusz.

"A magyar cirkuszművészet amellett, hogy a világban is előkelő helyen jegyzik, a magyar művészeti ágakban is jelentős szerepet tölt be" - hangsúlyozta Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az adventi programsorozat szerdai megnyitóján a Fővárosi Nagycirkuszban. 

 

Az államtitkár a műfaj jelenével és jövőjével kapcsolatban az utánpótlásképzés fontosságát emelte ki és méltatta a világ élvonalába tartozó Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola szakmai munkáját.

 

cirkusz

 

A három előadásra száz partnerintézményből mintegy 4500 gyerek juthat be és nézheti meg a most műsoron lévő Zéró Gravitáció című program előadásait. 


Az Advent a cirkuszban a szervezet második jótékonysági akciója idén: szeptemberben Kecskeméten, Szolnokon és Debrecenben 300-300 nehéz sorsú gyermeket fogadtak a Magyar Cirkuszcsillagok ingyenes előadásaira.


Az adventi jótékonysági előadások mindhárom napon 11 órakor kezdődnek a Fővárosi Nagycirkuszban.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása