„Laborfalvi Rózától Törőcsik Mariig…” - Színháztörténeti vetélkedőt indít a Nemzeti

„Laborfalvi Rózától Törőcsik Mariig…” címmel a Nemzeti Színház történetéről szóló, internetes vetélkedőt indít a Nemzeti.

 

A Nemzeti Színház felhívása:

 

10. és 11. osztályos tanulókból álló, négyfős csapatok és felkészítő tanáruk jelentkezhetnek a versenyre. A vetélkedő négy fordulós, az első három forduló feladatait az interneten keresztül kell beadni, a negyedik forduló a legjobb négy csapat részvételével a Nemzetiben zajlik 2015. májusában.

 

blaha nemzeti

A régi Nemzeti a Blaha Lujza téren, 1941 (fotó: budapest.varosom.hu)


A feladatok a Nemzeti Színház történetével kapcsolatosak, és egyszerre igényelnek színháztörténeti kutatást valamint kreativitást és informatikai eszközök (szövegszerkesztés, prezentáció készítés, videókészítés, képszerkesztők vagy éppen a facebook) használatát.


A vetélkedő zsűrijét Udvaros Dorottya, Ablonczy László, Rubold Ödön és Mátyássy Bence alkotja.

 

A vetélkedő népszerűsítéséhez videoklipek készültek, melyekben a Nemzeti színészei, Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Tompos Kátya, Gerlits Réka, Szatory Dávid, Fehér Tibor, Farkas Dénes és Mátyássy Bence vállaltak szerepet.

 

 

A győztes csapatok táblagépeket, könyvutalványokat, színházjegyeket nyernek, az első helyezett csapat iskolájába pedig egy tanítási napra „kitelepül” a Nemzeti Színház: próbákkal, irodalom- és énekórákkal, a színészek focicsapatával, smink- és fodrászbemutatókkal.


A csapatok január 4-én éjfélig jelentkezhetnek, az első forduló feladatait január 5-én 8 órakor publikálja a Nemzeti.


A vetélkedőről minden további tudnivaló itt található.

 

 

süti beállítások módosítása