Kossuth-díjasok ingyenes előadásai láthatóak az Aranytízben

Az V. kerületi Aranytíz 13 programjára az adventi időszakban ingyenes a belépés. A fellépők közt szerepel Pásztor Erzsi, Kubik Anna, Csernus Mariann és Mácsai Pál is.

2014. november 30. 11.00 MESEDÉLELŐTT PÁSZTOR ERZSIVEL

Különleges mesedélelőttre várjuk az egész családot, a legkisebbektől a nagyszülőkig! Pásztor Erzsi legkedvesebb meséit hozza el nekünk. Jöjjenek, és lépjenek be egy csodás világba advent első vasárnapján!

 

2014. december 6. 19.00 "JÓSÁG SÍRÓ VÁGYA" - KUBIK ANNA ÖNÁLLÓ ESTJE

Önálló estjein azért mond kedves költőitől verseket (Ady Endrétől Lackfi Jánosig), mert tudja, hogy az emberek szomjúhozzák a szépséget, az igazságot. Kedves mosoly, finom-halk szó, kérdő vagy huncut tekintet, szilárd-kemény arc, gyengédség és dinamizmus jellemzi. Szerepeiben is olyan, mint az életben: a lényeg és az igaz sugárzik belőle.

kubik m

Kubik Anna (forrás: Aranytíz)

2014. december 9. 16.00 Mastrosimone: A PULÓVERGYŰJTŐ

Rose a realitás nélküli illúzió világában, Cliff az illúzió nélküli realitás világában él. Két külön világ, szeretni már egyikük sem tud, ki ezért, ki azért. A pulóvergyűjtő egyszerre ígér önfeledt, kacagtató szórakozást, megrázó felismerést és párhuzamot a saját életünkkel.

Rose: Marjai Virág, Cliff: Ozsgyáni Mihály

 

2014. december 11. 15.00 CSERNUS MARIANN: KÁROLYI GÁSPÁR VIZSOLYI BIBLIÁJA

Csernus Mariann, Kossuth-díjas színésznő tolmácsolásában részletek hangzanak el Mózes első könyvéből, a Bírák könyvéből, Sámuel első könyvéből, Dávid zsoltáraiból, Ézsaiás Próféta könyvéből, Máté és János evangéliumaiból és a Korintusi levélből.

 

csernus m

 Csernus Mariann (forrás: Aranytíz)

 

2014. december 13. 15.00 BESZÉLGETÉS PÁSZTOR ERZSIVEL

Több, mint 130 színpadi szerepen és 50 filmen van túl, megkapta a Jászai Mari-díjat, a Balázs Béla-díjat, az Aase-díjat, az Érdemes Művész címet és a Kossuth-díjat. 55 éve van a pályán, de lendülete, jókedve, energiája töretlen. Folyamatosan dolgozik színházban és szinkronban egyaránt. Mosolya és életöröme ragadós. Ezen a délutánon magáról mesél.PasztorErzsi

 Pásztor Erzsi (forrás: Aranytíz)

2014. december 14. 14.00 4 FOR DANCE - a tánc virtuózai

A magyar néptánc autentikus elemeit virtuóz ritmusjátékokkal teszik még izgalmasabbá, a mai kor szellemében, sok humorral fűszerezik, ezzel önálló stílust hoztak létre. Műsorukban láthatóak a montreali Dance World Cup-on 3 világbajnoki aranyérmet szerzett koreográfiák

 

2014. december 14. 19.00 Hellstenius: ELLING ÉS KJELL

Őze Áron és Kedvek Richárd  alakítását az idei Vidor Fesztiválon Pantalone-díjjal jutalmazták.

A különösen érzékeny 38 éves Elling anyja halála után összeomlott és elmegyógyintézetbe került. Itt ismerkedett meg Kjell Bjarne-vel, a szelíd óriással. Az oslói önkormányzat jóvoltából, terápiás céllal, kis, közös lakásba költözhetnek, ahol egyetlen feladat vár rájuk: új életet kezdeni és visszailleszkedni a társadalomba.

Játsszák: Kedvek Richárd, Őze Áron, Cseh Zsuzsa és Széplaky Géza

 PANkreatorok

PanKreatorok (forrás: Aranytíz)

 

2014. december 17. 19.00 PAN KREÁTOROK – karácsonyi különkiadás

"Olyan előadást szerettünk volna létrehozni, mely új stílust teremt. Összekevertük a pantomimet, a rock zenét, a stand up comedy-t, a szépirodalmat és az akció filmeket. Arra törekedtünk, hogy megteremtsük a ma kabaréját."

Stílusgyakorlatok, szellemes ötletek, humoros jelenetek.

Az önfeledt szórakozásról Andrássy Máté, Horváth Zoltán és Szabó Máté gondoskodik.

 

villon

 Mácsai Pál és Huzella Péter (forrás: Aranytíz)

 

2014. december 19. 19.00 BEFOGAD ÉS KITASZÍT A VILÁG - HUZELLA PÉTER ÉS MÁCSAI PÁL VILLON-ESTJE

Az előadás kétszemélyes zenés színház, amelyben Huzella Péter régi Kaláka együttes Villon-lemezén megjelent dalait és új szerzeményeit énekli, Mácsai Pál pedig nem csak mondja, játssza, éli a verseket, hanem énekel és gitározik is. Igazi különlegesség, izgalmas kaland Villon mindig érvényes, örök emberi szövegeit hallani közel félévezredes távolból. A dallamanyagról tudni kell, hogy egyrészt a Kaláka, másrészt régi breton dallamok, illetve saját szerzemény felhasználásával állította össze Mácsai Pál és Huzella Péter az est anyagát.

 

Regisztráció: jegyrendeles@aranytiz.hu

Forrás: www.aranytiz.hu

 

süti beállítások módosítása