Megkezdődött a Desiré fesztivál Szabadkán

Szombaton kezdetét vette a hatodik Desiré Central Station fesztivál Szabadkán. A december 5-ig tartó nemzetközi rendezvényen tizenhárom produkciót láthat a kortárs színházat kedvelő közönség.

Az előadások közül nyolc Magyarországról érkezik. A rendezvényen emellett szerb, francia, belga, szlovén, horvát és macedón művészek is fellépnek.
A színházi fesztivál idei alcíme: Dead or Alive, azaz Élve vagy halva. Urbán András, a fesztivál igazgatója korábban elmondta: az alcím kiválasztása minden évben inkább játék, nem feltétlenül van többletjelentése.

 

desire 2014


A fesztivál megnyitóját 19 órakor tartottákk a szabadkai Jadran Színpadon. Elsőként a párizsi Le Monfort Theatre Akrobaták című produkcióját láthatta a közönség.


Az esti produkciók mellett közönségtalálkozókon, kötetlen beszélgetéseken és kritikai szemináriumon is részt vehetnek a nézők. Az úgynevezett Desiré Akadémián Hód Adrienn, Balázs Zoltán és Horváth Csaba magyar, Stéphane Ricordel francia, Thierry Smits belga és Ivica Buljan horvát színházi szakember ad elő.


A Desiré Central Station fesztivál nevét a szervező színház névadója, Kosztolányi Dezső becenevéről kapta, és először 2009-ben rendezték meg.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása