Művészeti kispályázatokat hirdet a Prágai Quadriennálé 2015-re

A 2015. június 18-28. között megrendezésre kerülő Prágai Quadriennálé - a színházi díszletek, jelmezek és terek nemzetközi kiállítása - kisprojektpályázatokat hirdet egyetemi hallgatók és művészek számára.

preg

 


A PQ  hagyományaihoz híven 2015-ben is indítja SpaceLab oktatási projektjét, melynek célja az egyetemei hallgatók, művészeti iskolák széleskörű bekapcsolása a nemzetközi kiállításba. A pályázatokat közvetlenül a PQ prágai szervezőinek kell benyújtani (http://www.pq.cz/en/spacelab.html)

 

 

Határidő: 2014. október 31.
Pályázni egyénileg és csoportokban az alábbi témakörökben lehet:

 

 

Tárgyak kiállítása - nem csak a színházi tárgyak, hanem azok történetei is kiállításra kerülnek. A szervezők olyan tárgyak, kellékek nevezését várják, melyek konkrét előadásokon túl is történeteket tudnak mesélni alkotóiról, tulajdonosáról, különös tekintettel a tárgy társadalmi-politikai szerepéről

 

Alkotók kiállítása -performatív „gasztro-kiállítás“a finom, szó szerint forrószínházi témájú műalkotásokra kíváncsi. Kulináris művészetek alkotóit várják, akik olyan étel-installációkat hoznak létre, melyeket a nézőknek kínálnak fel fogyasztásra. A kiállított étel-tárgyak összefüggésben kell álljanak valamilyen színházi vonatkozású témával.

 

Társas kiállítás - autentikus jelmezt és maszkot viselő és sajátos koreográfiát képviselő csoportokat várnak paradés felvonulásra és 10 perces performanszre Prága utcáin és terein.

 

Egyetemi előadások a DISK-ben  - olyan egyetemi hallgatók és friss diplomások előadásait várják, melyek erős vizuális hatásra épülnek, de nemcsak a magas technológia révén, anélkül is képesek megszólítani a nézőket.

 

Utcaszínházi előadások – a vizuális művészetek, előadóművészetek területéről várnak jelentkezőket olyan projektekkel (színházi előadás, élő installáció, cirkusz) melyeket nyílt téren, utcán is előadhatóak.

 

A kisprojektekkel kapcsolatban Karina Ktulkova ad bővebb információt:karina.kotulkova@pq.cz
A pályázatokkal és jelentkezéssel kapcsolatos információk az alábbi linken találhatóak:

 

www.pq.cz

 

süti beállítások módosítása