Bankhitel – Készül Lengyel Tamás és Baksa Imre párosa

Jordi Galceran Bankhitel című drámáját mutatják be december 17-én mutatják a Sanyi és Aranka Színházban. Az előadást Lengyel Tamás és Baksa Imre játsszák.

A Neptun Brigádról:

 

A Neptun Brigád alkotói egy kíváncsi és nyitott közeget alakítottak ki maguknak, ami a kortárs gondolatok és színházi irányok felé folyamatosan nyit. A társulat alapítása éppen egy Galcelan-bemutatóhoz kötődik: 2006-ban mutatta be ugyanis a társulat az író Dakota című darabját. A csoport 2007-ben az ideiglenes alkotóműhelyként szolgáló Neptun szálló tiszteletére vette fel a Neptun Brigád nevet. Számos sikeres ősbemutató után 2011-ben a rendezői staféta bot Baksa Imrétől átkerült Rába Roland kezébe. A társulat számára a Bankhitel lesz a negyedik a Galceran-bemutató.


 

A darabról:

 

A sikeres bankár élete sínen van: tökéletes állás, szép ház, jó kocsi, feleség, gyerek. Minden ideálisnak tűnik, ám egy napon besétál az irodájába egy idegen. Hitelt kér, de mintha valami különös lenne benne. És mindenre képes azért, hogy célját elérje.

 

bank2

 

Az alkotók ajánlója:

 

"Gondolj bele, hova jutott a világ, milyen az általános gazdasági helyzet. A válság úgyis elkerülhetetlen, úgyhogy neked már mindegy, de még nem késő. Gondolj egy merészet! A rendszer az utolsókat rúgja, használd ki! LÉGY GRÁL -LOVAG!"

 bank

 

Jordi Galceran:

Bankhitel

 

Fordította: Bakucz Dóra

Szövegkönyv: Zöldi Gergely

Díszlet,jelmez: Fekete Györgyi

Zene: Tamás Zsolt

Asszisztens: Váczi Laci

 

Bankár: Lengyel Tamás

David: Baksa Imre

Felvételről - Laura: Járó Zsuzsa

Fotó, design: Böde Richárd

 

 

rendező: Cseh Judit

 

Forrás: Neptun Brigád

Fo

 

süti beállítások módosítása