Januárig lehet jelentkezni a Nemzeti színháztörténeti vetélkedőre

Január 4-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzeti Színház újonnan indult, 10-11-edikes diákoknak szóló internetes vetélkedőjére.

 

A jelentkező négyfős csapatok három fordulóban, az interneten keresztül kapott es feltöltött feladatokkal mérkőznek meg, a feladatok a Nemzeti Színház történetével kapcsolatosak lesznek, megoldásukhoz színháztörténeti és számítástechnikai ismeretekre egyaránt szükség lesz, nem beszélve a kreativitásról. A negyedik fordulóban, a döntőben, a négy legjobb csapat mérkőzik meg, a Nemzeti Színházban. 

 

nemzeti

 

A vetélkedő zsűrijében Udvaros Dorottya, Ablonczy László, Rubold Ödön es Mátyássy Bence kapott helyet. A vetélkedőt népszerűsítő klipekben (melyeket Mátyássy Bence rendezett) a Nemzeti színészei, Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Tompos Kátya, Gerlits Réka, Fehér Tibor, Szatory Dávid, Farkas Dénes és Mátyássy Bence szerepelnek és a vetélkedő weboldalán, a nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo oldalon valamint a színház facebook oldalán tekinthetők meg.

 

A vetélkedő nyereményei színházbérletek, könyvutalványok, táblagépek, a győztes csapat iskolájába pedig egy napra kitelepül a Nemzeti Színház: jelmez, smink- es fodrászbemutatóval, irodalom- es énekórákkal, színházi próbával és előadással, színész-diák focimeccsel. A győztes csapat tagjai közreműködhetnek a jövő évi vetélkedő feladatainak összeállításában.

 

A vetélkedő együttműködő partnerei az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a Oktatáskutató es Fejlesztő Intézet és a Magyar Teátrum Online, a Nemzeti Kulturális Alap pedig támogatta a vetélkedő létrejöttét.

 

A nevezés megindulása óta már sok csapat jelentkezett, köztük debreceni, nagykanizsai, hatvani, székesfehérvári, budapesti, pusztaszabolcsi, kiskőrösi, ócsai, gödöllői, nyíregyházi, bicskei, szegedi, kaposvári, egri, tamási és sellyei középiskolák vetélkedni kívánó diákcsapatai.

 

süti beállítások módosítása