Januárig lehet jelentkezni a Nemzeti színháztörténeti vetélkedőre

Január 4-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzeti Színház újonnan indult, 10-11-edikes diákoknak szóló internetes vetélkedőjére.

 

A jelentkező négyfős csapatok három fordulóban, az interneten keresztül kapott es feltöltött feladatokkal mérkőznek meg, a feladatok a Nemzeti Színház történetével kapcsolatosak lesznek, megoldásukhoz színháztörténeti és számítástechnikai ismeretekre egyaránt szükség lesz, nem beszélve a kreativitásról. A negyedik fordulóban, a döntőben, a négy legjobb csapat mérkőzik meg, a Nemzeti Színházban. 

 

nemzeti

 

A vetélkedő zsűrijében Udvaros Dorottya, Ablonczy László, Rubold Ödön es Mátyássy Bence kapott helyet. A vetélkedőt népszerűsítő klipekben (melyeket Mátyássy Bence rendezett) a Nemzeti színészei, Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Tompos Kátya, Gerlits Réka, Fehér Tibor, Szatory Dávid, Farkas Dénes és Mátyássy Bence szerepelnek és a vetélkedő weboldalán, a nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo oldalon valamint a színház facebook oldalán tekinthetők meg.

 

A vetélkedő nyereményei színházbérletek, könyvutalványok, táblagépek, a győztes csapat iskolájába pedig egy napra kitelepül a Nemzeti Színház: jelmez, smink- es fodrászbemutatóval, irodalom- es énekórákkal, színházi próbával és előadással, színész-diák focimeccsel. A győztes csapat tagjai közreműködhetnek a jövő évi vetélkedő feladatainak összeállításában.

 

A vetélkedő együttműködő partnerei az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a Oktatáskutató es Fejlesztő Intézet és a Magyar Teátrum Online, a Nemzeti Kulturális Alap pedig támogatta a vetélkedő létrejöttét.

 

A nevezés megindulása óta már sok csapat jelentkezett, köztük debreceni, nagykanizsai, hatvani, székesfehérvári, budapesti, pusztaszabolcsi, kiskőrösi, ócsai, gödöllői, nyíregyházi, bicskei, szegedi, kaposvári, egri, tamási és sellyei középiskolák vetélkedni kívánó diákcsapatai.