"Legyen ma karácsony" - Összművészeti est a Hadik Irodalmi Szalonban

Az immár négy éves Hadik Irodalmi Szalon karácsony közeledtével ünneplőbe öltözve várja látogatóit az évad utolsó estjén, ahol az irodalom központi szerepe mellett a zene- és a színművészet is előtérbe kerül.


Színház, irodalom, zene - A Hadik Irodalmi Szalon decemberi estjének vendégeit elsősorban közös alkotóterületeik kapcsolják össze. Munkájukkal élményt adnak: játékukkal betöltik a teret, ahová a közönség újból és újból szívesen tér vissza. Mind arra törekednek, hogy kulturális közösséget építsenek a színpadon, a koncertteremben, vagy akár oktatóként.


Az ünnepi esten Farkasházi Réka színművész, énekesnő, Gór Nagy Mária színművész, a GNM Színitanoda alapító-vezető és Ivancsics Ilona színművész beszélget a Hadik Irodalmi Szalon háziasszonyával, Juhász Annával. Az est folyamán szó lesz színpadi és filmes szerepekről, tanulási folyamatokról, irodalomról, és természetesen a zenéről. Farkasházi Réka zenekara, a Tintanyúl (Tagok: Delov Jávor - dob, Studniczky László - basszusgitár, Csiszár Ferenc - gitár, vokál) is az est vendége lesz, akiknek legújabb, Tündérvándor című lemezük a napokban jelen meg - erről játszanak majd.

 

Legyen ma karacsony hadik

 

Farkasházi Rékát évekig estéről estére követhettük egy népszerű televíziós sorozat szereplőjeként. Tehetségét azóta számtalan más helyen is kamatoztatja: színház-és drámapedagógusként is dolgozik, színpadi szerepeiben és koncertjein az irodalom és a zene elkötelezett híveként láthatjuk. A Karinthy Színházban az Acélmagnóliákban a világ legcsinosabb lányát, az Őrült nászban a lokál táncosnőjét alakította. 2010-ben a Játékszín csapatába került. 2006-ban kezdett bele nagy álma megvalósításába, hogy a kortárs gyermekversirodalmat népszerűsítse országszerte, zenei köntösben. Az eltelt idő alatt három lemezre való dal és egy Fonogram-díj jelölés is született. A napokban megjelent Tündérvándor élő koncertbemutatóin az egész család jól szórakozhat: zene, tánc, játék és játszva tanulás egy koncertbe bújtatott drámajáték keretében.


Gór Nagy Mária Thália emlékgyűrűs, Déryné-díjas színésznő 1969-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán. Két évig a Nemzeti Színház, majd a Thália Színház és az Arizona Színház társulatának tagjaként játszott. 1984-ben megalapította saját, nevét viselő színitanodáját. Először egy Rákóczi úti lakásban folyt a tanítás. Mensáros László és Verebes István az első tanárok között voltak, később csatlakozott Schubert Éva, Pogány Judit, Koltai Róbert, Szurdi Miklós, Kálloy Molnár Péter és Zsurzs Katalin is. A színitanoda 1993-tól államilag elismert végzettséget adó szakközépiskolának számít. Gór Nagy Mária 1998-ban a Magyar Honvédség Művelődési Házával megalakította a Fiatalok Színházát.


Ivancsics Ilona tizenhárom éven át alakított a Szomszédok című sorozat Vágási Jutkáját, de ma már a színpad, a színdarabok és az irodalom közelsége játszik meghatározó szerepet az életében. 1983-ban szerzett színész diplomát a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Marton László és Valló Péter osztályában. 1983-1993 között a József Attila Színház, majd 1996-2002 között a Soproni Petőfi Színház társulatának tagja volt. 1987 óta Szentendrén él. 2007-ben Száguldó Orfeum néven színházat alapított, a társulat 2010-től Ivancsics Ilona és Színtársai néven működik Szentendrén, és játszik szerte az országban.


"Legyen ma karácsony" - Ünnepi est a Hadik Irodalmi Szalonban
2014. december 17. (szerda) 19.00

Belépőjegy: 1000 Ft
A belépés regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek az anna_juhasz@hotmail.com címen.
Belépés és ülőhelyfoglalás 18.00 órától, az érkezés sorrendjében!

 

 

süti beállítások módosítása