Mikulástól Gyermeknapig – Nehéz helyzetű gyermekeken segít a miskolci színház

Mikulás napján hirdette meg közös programsorozatát a Miskolci Nemzeti Színház és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A Mikulástól Gyermeknapig című programsorozatot a szociálisan különösen nehéz helyzetben élő gyerekeknek szánják. Olyan szakmai programot állított össze számukra a színház, melyben a hagyományos színházi élmények mellett a gyerekek saját környezetében is előadható beavató, illetve tantermi előadásokat kínálnak. Öt hónap alatt közel 1000 gyereket szeretnének megszólítani. A programban részt vevőknek biztosítják a színházba való eljutást, illetve uzsonnát és egy szerény ajándékot is.

 

miskolci nemzeti szinhaz

 

A programot az észak-magyarországi régió életét meghatározó legjelentősebb vállalkozások, a TOP 100 részvételével szeretnék megvalósítani, és ezzel elindítani egy új típusú társadalmi szolidaritási formát.


A programsorozat a miskolci illetve borsod megyei hátrányos helyzetű gyermekek számára teszi hozzáférhetővé a színház, a zene és a tánc élményét. Ezáltal nemcsak a másfajta életmód lehetőségét mutatják meg a legfogékonyabb korban levő gyerekek számára, de megéreztetik velük a társadalmi együttérzés, szolidaritás gondolatát is.


A program első előadása december 6-án délelőtt volt, a Miskolci Balett Jászol-mesék Betlehemben című előadását nézhette meg az a 20 gyermek, akik a Herman Ottó és a Munkácsy Mihály Általános Iskolából érkeztek. Természetesen ellátogatott az előadásra a Mikulás is, aki nem érkezett üres kézzel, egy-egy csomagot is átadott a gyerekeknek.


Decemberben még két olyan előadás lesz, amelyre várják a hátrányos helyzetű gyerekeket: 16-án a Holdbeli csónakos, 18-án pedig a Vuk táncjáték, ami a Táncoló Mesék Fesztivál egyik előadása lesz.

 

süti beállítások módosítása