Három produkció érkezik a Budapest Tánciskolából a Trafóba

A december 15-én és 16-án látható előadások megmutatják, mi zajlik a fiatal tehetségeket és nagyreményű alkotókat kitermelő intézményben.

A három előadás egy érdekes és figyelemre méltó világba enged betekintést. Hód Adrienn, Bakó Tamás, Arany Virág, Dányi Viktória, Hadi Juli, Molnár Csaba, Vadas Tamara és Vass Imre, Cuhorka Emese, Fülöp László és Drávucz Petra után egy újabb ígéretes koreográfus nemzedék mutatkozik be: Csuzi Márton, Petrovics Sándor, Vavra Júlia.

 

MAX 

 

A MAX című új darabban eddig nem ismert oldaláról mutatkozik be Csuzi Márton. A filozofikus gondolatok, a rituális tematika, a szenvedélyes mozdulatok, az absztrakt struktúra – ellentétesnek látszó irányok –  feszes, izgalmas egységet alkotnak a táncosok ihletett előadásában.

Csuzi Márton a Budapest Tánciskola elvégzése óta Duda Éva együttesében táncol és alkot. Velük mutatta be első egész estés darabját is, a Simeont. A Budapesti Tánciskola rendszeres parkour óráinak népszerű tanára.

Táncosok: Aisté ADOMAYTITE, DRAGOS Dániel, DUBLECZ Alexandra, Peyman FALLAHIAN, RAUBINEK Lili, RUDOLF Szonja, SESSI Krisztina, OBERFRANK Réka, TAKÁCS Ramóna, TÓTH Gina, Mary ZHANG

Próbavezető: BOKOR Felícia

Produkciós asszisztens: OBERFRANK Réka

Koreográfia: CSUZI Márton

 BUTI m

 

POPONT 

 

A hagyományos és a tánc megszokott világától eltérő mozgásanyag, az előadásmód, a különböző táncdramaturgiák alkalmazására irányuló, évek óta tartó kísérleti munka eredményeinek nem első és nem utolsó ötvözete ez a darab. Az egymást jól ismerő és értő táncosok bensőséges világot alkotnak.

Vavra Júlia még diák, de a szűkebb szakma már ismeri és várja új darabját.

Alkották  és előadják: JUHÁSZ Adél, VAVRA Júlia, ANDRÁSI Attila

Koreográfus: VAVRA Júlia

 6b

 

CSÁNGÓBUGI

 

A CSÁNGÓBUGI, a Haidau és a Gyönyerő után a harmadik darab, melyben a Budapest Tánciskolások a néptánc és a kortárstánc világát foglalják organikus egységbe. A Farkas Zoltán Batyu révén tanult anyag alapjain képesek önálló felfedezőutakra vállalkozni. Egyidejűleg, egyforma mélységben és  intenzitással élik meg – a világon egyedülálló módon – a kelet-európai néptáncok múltját-jelenét és a kortárs tánc világát, szemléletét, szellemiségét – jelenét és jövőjét.

Petrovics Sándor az Ördöglakat férfitáncával már egy Lábán díj nominációt is maga mögött tudhat. Táncosként fellép Léo Valére, a KET, a Kubilai Khan Investigations és mások darabjaiban. Tanít a Budapest Tánciskolában.

Ötlet: PETROVICS Sándor

Alkotók és előadók/táncosok: DÖMÖTÖR Luca, DRAGOS Dániel, KANCSÓ Luca, LÉVAI Viola, PETROVICS Sándor

Szerkesztő, rendező: ANGELUS Iván

 

Képek és szöveg forrása: Trafó

 

 

süti beállítások módosítása