Halotti Thor – Jön a Nylon Group új performansza

Halotti Thor címmel különleges színházi eseményre készül február 1-jén a Nylon Group a Jurányi Inkubátorházban.

Az alkotók ajánlója a darab elé:

 

"Ez az utolsó alkalom, amikor találkozhattok velünk, mielőtt átadjuk magunkat új létezésünknek. Ezen az estén számot vetünk korábbi életünk eseményeivel és végleg lezárjuk a múltat. Az út ugyan folytatódik, de mi néhány órára megállítjuk az időt, és elkalauzolunk titeket egykori életünk labirintusában. Ne féljetek. A halál csak egy állomás, és nem az út vége. De vége van-e az útnak egyáltalán? Az életből a halálon át a köztes lét próbatételekkel teli szakaszába lépünk, hogy aztán újra éljünk. Másként. Vagy lehetséges lenne a kilépés az újjászületések körforgásából, a feloldódás a nirvánában? Február elején minden kiderül. A toron különleges ételeket és alkalomhoz illő italokat biztosítunk, a gyászzenéről pedig zenei felelősünk, az NVC-s Subotage gondoskodik. Nagy buli lesz, számítunk a részvételetekre!"

 

Eke Angéla és Márkus Sándor

 

 halotti m

 

A darabról:

 

A Nylon Group legújabb, Halotti Thor (Burial Feast) című előadása különböző halotti, túlvilági kultuszokra és személyes élményekre épül. A beavatási rítusokon, performance-okon és internetes challenge-eken alapuló kihívások mind állomásai a múlt feldolgozásának és lezárásának.

 

nylon1

A Nylon Group előző perfromansza, a Burok című előadás (fotó. Révész Róbert) 

 

A tudatbeli utazás a Nylon Group-ot fémjelző nylon elemek segítségével valósul meg; a test él és élni akar. A szervek külön és együtt is műkődnek, mozgásba lendítve az előadáson megszülető új testet. A nylon group-os előadásokban szinte elmaradhatatlan élőzenei kíséretet pedig az NVC-ből ismert Subotage biztosítja. A 2015-ben 10. évét ünneplő NVC a hazai partikultúra egyik legjelentősebb promoter/alkotó csapata, akik számtalan kiemelkedő hazai és nemzetközi zenei produkciót mutattak be a magyar közönségnek. Subotage előadásbeli live act-je improvizatívan közelíti meg a Nylon Group által feldogozott témát.

 

nylon2

 A Nylon Group előző perfromansza, a Burok című előadás (fotó. Révész Róbert) 

 

Az előadás performance jellegét tovább erősíti a halotti tor mint esemény kereteinek megtartása. A halottak a ravatalon, a lakoma, és a tor bevett rítusai mind ezt a hangulatot erősítik. Ráadásul szeretnénk, hogy az előadások között organikus kapcsolat jöjjön létre. A nézők elültethetnek egy-egy magot, melyekből az évad végére installáció készül. Az így születő palántaerdő a projekt lezárásaként elültetésre kerül egy erdei buli keretében. 

 

A Halotti Thor a II. TITÁNium Színházi Szemle Jurányi - díjas előadása.

 

nylon3

Nylon Group: Burok (fotó: Révész Róbert)

 

Halotti Thor

 

Előadók: Eke Angéla, Márkus Sándor

Látvány- és fénytervező, vizuális kommunikáció: Mocsár Zsófia

Díszlettervező: Majoros Gyula

Látványtervező asszisztens: Majoros Eszter

Zene: Papp László (Subotage)

Video: Soms Attila

Étel- és növény installáció: Matiz Kinga

Kellék, háttér: Major Mátyás

Kommunikáció: Tóth Ákos Károly

Asszisztens: Kovács Henrietta, Skrabán Judit

Dramaturg: Nagy Orsolya

Koncepció: Eke Angéla, Márkus Sándor

Produkciós partner, támogató: Füge, Jurányi

 

Bemutató: 2015. február 1. 19:00

További előadások: 2015. február 2. 19:00

Helyszín: Jurányi Közösségi Produkciós Inkubátorház; 1027 Budapest, Jurányi u. 1. 

 

Forrás: Nylon Group

 

süti beállítások módosítása