Hajléktalanoknak osztott ételt a szegedi társulat

Több mint 300 adag paprikás krumplival lepték meg szombaton a rászorulókat a szegedi teátrum színészei és dolgozói - számolt be a szegedma.hu.

etelosztas

 

Fotó: szegdma.hu

 

"Néhány hónappal korábban civilekben fogalmazódott meg az ötlet, hogy decemberben, a Szegedi Nemzeti Színház mellett meleg ételt osszanak a rászorulóknak. Anonim módon bárki tehetett felajánlást a teátrum portáján felállított gyűjtőbe" – számolt be Borovics Tamás színész. Az összegyűlt több tízezer forintból több száz tál ételt sikerült kiosztaniuk a rászorulók között, a kezdeményezéshez a szegedi színház színészei és dolgozói közül is többen csatlakoztak. A teátrum büféjét működtető vállalkozás segítségével főzték meg az adagokat.

 

Borovics Tamás elmondta, hajléktalan szállókon keresztül kért segítséget abban, hogy az ételosztás híre minél többekhez eljusson. A kezdeményezéssel a vártnál is többen éltek: az eredetileg szombaton 9 és 14 óra között meghirdetett osztást délután már nem tudták folytatni, minden elfogyott. Abból kiindulva milyen sokan álltak a jó ügy mellé, minden bizonnyal a jövőben is szerveznek majd hasonló akciót.

 

Forrás: szegedma.hu

 

 

süti beállítások módosítása