Gáspárik Attila köszönti Jánosházy György műfordítót

A Látó megalakulásának 25. évfordulója alkalmából a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban került sor a Látó szépirodalmi folyóirat 2014-es nívódíjainak átadására. A színház – kategóriában Jánosházy György, költő, műfordító kapta a kitüntetést.

Gáspárik Attila a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója levélben köszöntötte a díjazottat, hiszen jelenleg a Tompa Miklós Társulat Katovicében és Budapesten vendégszerepel.

 

 
gasparik
 

Tisztelt Jánosházy György!
Kedves Gyuri!

 

 

 

Számunkra, kisebbség számára – kisebbség alatt értem azokat, akiket cselekvő módon érdekel a művészet, s ezen belül a színház – igen fontos az olyan, más kisebbségekkel való együttműködés, mint a műfordítók, drámaírók, színikritikusok. Annak különösképpen örvendünk, hogy e kisebbségben olyan nagyságot tisztelhetünk, mint Téged, mindenki Gyuriját, aki személyes példáddal építetted, alakítottad ki számunkra is a szabadság köreit függetlenül a politikai rendszertől, fordításaiddal élőbe kapcsolva bennünket a világ kultúrájával.

 

Ez a méltatás csak jelképes elismerése annak az életműnek, amelyet Magad mögött tudsz és amivel világosabbá tetted a kulturális kisebbségi létet. Köszönet érte!

 

Isten éltessen, és segítsen abban, hogy sokáig világíts még!

 

Baráti üdvözlettel, 
Gáspárik Attila

 

2014 december 13.

 

süti beállítások módosítása