Zene, New York, Szerelem - Musical készül Sopronban

Megtartották az olvasópróbáját a Zene, New York, Szerelem című romantikus musicalnek a Soproni Petőfi Színházban. Neil Simon-Marvin Hamlish-Carole Bayer Sager művét Szurdi Miklós állítja színpadra, a két főszereplő Feke Pál és Vágó Bernadett. A bemutató február 28-án lesz.

A stáb az olvasópróba után sajtóbeszélgetésen mutatkozott be a média képviselőinek. Pataki András, a soproni teátrum igazgatója örömét fejezte ki, hogy a színház ismét bemutathat egy világhírű musicalt, remek szereposztásban. A produkcióban a Sopron Balett tagjai is közreműködnek, nem csak táncosként. A direktor hozzátette, reméli, hogy budapesti helyszíneken is tudják majd játszani a darabot.

 

8 fotor 5msb

 

Szurdi Miklós először rendez Sopronban. Mint mondta, pályafutása során legalább 25 musicalt állított színpadra és ilyen alkalmakkor is mindig arra törekedett, hogy a próza ugyanolyan fontos és hangsúlyos legyen az előadásaiban, mint a zene. Most sem változtat ezen, szerinte Neil Simon zseniális művében minden adott ahhoz, hogy bemutathassanak egy igazi romantikus, szórakoztató, ám nagyon mély emberi érzéseket felszínre hozó történetet, amely az emberi kapcsolatokról, a szerelemről szól keserédesen.

 2 fotor 03hk


A Neil Simon-darab korábban Édeskettes hármasban címmel futott a Madách Színházban. A Vernont alakító főszereplő, Feke Pál, a produkció művészeti vezetője és egyik zenei vezetője kiemelte, hogy a soproni előadás egy átdolgozott változat lesz, élőzenekaros kísérettel, kimondottan a darabhoz készülő egyedi látvány-és díszletvilággal. Hozzáfűzte: még soha nem játszott kétszemélyes darabban.

 4 fotor qw8t


A Soniat megformáló Vágó Bernadett az Operettszínház népszerű tagja, aki olyan musicalek főszerepeit játszotta el, mint Ghost, az Elisabeth, az Abigél, a Miss Saigon, a Szépség és a Szörnyeteg. Feke Pállal jól ismerik egymást, sokszor játszottak együtt különböző musicalekben. A színésznő először lép színpadra a teátrumban. Ahogy megfogalmazta: az is újdonság lesz számára, hogy eddigi nagy musicalszerepeihez képest most csak ketten lesznek a színpadon és ez is nagy élményt, kihívást jelent számára.

 

5 fotor 7eyl


A produkció koreográfusa Szakál Attila, aki azt hangsúlyozta, hogy akciódús, pörgős táncok jellemzik majd az előadást, a mozgásvilág egységesen alkalmazkodik a darab zenei, prózai elemeihez.


A darabot Galambos Attila fordította, ő úgy véli olyan jó a szöveg és a történet, hogy ez a mű mindenütt sikerre volt ítélve. Az 1979-es bemutató után három évig nem vették le a Broadway műsoráról. A fordító azt is elárulta, 2005-ben már dolgozott Sopronban, a Casting című előadás dalszövegeit írta.

 

A sajtóbeszélgetés végén Feke Pál elénekelte az előadás nyitódalát a média képviselőinek.

 

6 fotor 7cr5

 

ZENE, NEW YORK, SZERELEM
They're playing our song
romantikus musical két részben
A Soproni Petőfi Színház előadása
Szövegkönyv: Neil Simon
Zene: Marvin Hamlish
Dalszövegek: Carole Bayer Sager
Fordította: Galambos Attila

 

SZEREPLŐK:
Vernon Gersch Feke Pál / Junior Príma és Artisjus díjas /
Sonia Walsk Vágó Bernadett
Valamint: Phil hangmérnök hangja Savanyu Gergely
Közreműködik: A Sopron Balett és a produkció zenekara, a zenei szakma
legkiválóbb zenészei

 

Díszlettervező: Khell Csőrsz
Jelmeztervező: Fekete Mónika
Koreográfus: Szakál Attila
Hangszerelés: Sebestyén Áron
Zenei vezető: Feke Pál és Sebestyén Áron
Karmester: Ruff Tamás
Sound supervisor: Mohai György
Vezető hangmérnök: Mohai György
Látványtervező, vetítés: Madarász János "Madár"
Művészeti vezető: Feke Pál
Rendező: Szurdi Miklós


BEMUTATÓ IDŐPONTJA: 2015. február 28.

 

Forrás: Soproni Petőfi Színház

 

süti beállítások módosítása