Betegség miatt előadás-cserét tart a Spinoza

A Tolnay Klári életéről szóló, 'Születésnap a mennyországban' c. darab premierje december 28 és 29-én betegség miatt elmarad a Spinoza Színházban, helyette december 28-án a ’Karinthy, a Frici’, 29-én az ’Én, Királyhegyi’ c. kabaré megy.

A megváltott jegyek érvényesek a két előadásra, vagy átválthatók a feburári Tolnay-bemutatóra.

 

Aki egyik lehetőséggel sem kíván élni, annak jegyét visszaváltják. A két előadásra korlátozott számban még tudnak foglalásokat felvenni.

 

karinthy-a-frici-szekhelyi-spinoza

 

Röviden az előadásokról:

Karinthy, a Frici

2014. december 28. vasárnap 19 óra
"Mindent elkövettem, hogy ne legyek zseni, nem tehetek róla..." A Spinoza előadása a Kohn család története Karinthy Frigyesig.  A darab korrajz is, történetek Budapestről Berlinen át Stockholmig. Történetek arról, hogy miként született meg a zseniális író fejében a Facebook gondolata. (lásd. "Láncreakció" c. novelláját). Történetek továbbá Karinthy feleségéről, "Európa legszebb zsidó nőjéről", Böhm Arankáról. Közreműködik: Székhelyi József.

 

Én, Királyhegyi!
Előadóest

2014. december 29. hétfő 19 óra

"Ami sürgős, az ráér!" Ez Királyhegyi legendás mondásainak egyike. Az 1900-ban született Királyhegyi Pál sok minden csinált, de elsősorban humorista volt. 18 éves korától kezdve évtizedekig élt Amerikában, Hollywoodban forgatókönyvíró lett. Onnan aztán 1941-ben lóhalálában hazasietett, hogy "még elérje az utolsó auschwitzi gyorsot." Elérte! Deportálták. Hazajött. Humorizált. Kitelepítették. Megint hazajött, és 1981-ben bekövetkezett halálig mindezeken humorizált. Közreműködik: Székhelyi József, Kalmár Tibor, Nyertes Zsuzsa, Beregi Péter.

 

Spinoza Színház
1074 Budapest Dob u. 15.
Tel: 413-7488
spinozahaz@spinozahaz.hu

Pénztár:
Hétköznaponként: 14-18 óráig, előadások napján a műsor kezdetéig
Hétvégén és ünnepnapokon: az előadások előtt egy órával

 

 

süti beállítások módosítása