Elindult a Táncoló Mesék Fesztivál Miskolcon

December 16-án kezdődött és 4 napon át tart a fesztivál, melynek célja, hogy a gyerekekkel megismertessék és közelebb hozzák a tánc nyelvét, közismert mesékek keresztül.

Hunor és Magor legendáját dolgozza fel a Duna Művészegyüttes előadása, a Csodaszarvas, a fesztivál első napjának vendége. A Kárpát-medence magyarságának táncaira és zenéjére támaszkodva egyedülálló néptáncszínházi produkciót láthattak a miskolci iskolások.


A Budapest Táncszínház a Holle anyóval érkezett a fesztiválra december 17-én, hogy két előadáson is megmutassa a Grimm testvérek kedves és tanulságos meséjét az emberi erényekről és az igazságról.

 

hamupipoke2

Hamupipőke


December 18-án az Inversedance-Fodor Zoltán Társulata és vendégei viszik el Vuk meséjét Miskolcra, ami ez idáig még sosem kelt életre táncszínpadon. Most megelevenednek a jól ismert figurák, Karak, Vahur, Tás, a "sima bőrű” és természetesen Vuk is.


December 19-én és 20-án a Táncoló Mesék Fesztivál házigazdája, a Miskolci Balett adja elő a Hamupipőke mesebalettet, ami szeptember óta sikerrel szerepel a színház repertoárjában. Minden gyermek jól ismeri a történetet a gonosz mostoháról, a sanyarú sorsú szépségről, a csodaszép bálról, egy elveszett cipellőről és a kitartó kutatásról a szerelem után…


A Miskolci Nemzeti Színház énekkarának Karácsonyi ajándékkoncertje zárja a fesztivált december 20-án. A Déryné kertben forralt bor és sült gesztenye illata árad, a tüzes hordók körül melegedni lehet, miközben a művészbejáró előtti színpadról karácsonyi dallamok csendülnek fel az énekkar remek szólistái és vokálja tolmácsolásában.

 

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

 

 

süti beállítások módosítása