Eszenyi Enikő képviselte Magyarországot az Isra-Dramán

Eszenyi Enikő idén is meghívást kapott az Isra-Dramára, a legfontosabb izraeli színházi fesztiválra, amelyre a világ minden részéről érkeznek színházi szakemberek: Dél-Afrikából, Kínából, Lengyelországból, Németországból, Franciaországból és sok más ország mellett az USÁ-ból is.

Ezen a fesztiválon színházigazgatók, dramaturgok, írók, fordítók találkoznak, hogy eszmét cseréljenek a kortárs világszínház fejleményeiről, szimpóziumokon cseréljék ki tapasztalataikat, és megismerkedjenek a kortárs izraeli színház legfontosabb műveivel, alkotóival és előadásaival.

 

isra

 

A programban többek között szerepel az Izraeli Nemzeti Színház, azaz a Habima előadása, a God Waits at the Station. Szerzője a fiatal írónő, Maya Arad, egy terrortámadás valós történetét írja le. A tekintélyes Cameri Színházban a Gorodish című előadást tekinthette meg a nemzetközi csapat. A Gesher Theatre kitűnő dramaturgja, Roy Chen újradramatizálta a Dybbukot. A Dybbuk története Moszkvában született, s először 1922-ben rendezte meg a híres orosz rendező, Vahtangov, a Habima Színházban. Kilencvenkét év után újra egy nagyszerű új előadás készült.

 

A néhány napos fesztivál kiváló lehetőség a Vígszínház számára nemzetközi kapcsolatainak bővítésére és mélyítésre.

 

A Vígszínház már harmadszorra vesz részt ezen a rangos fesztiválon, az itt szerzett tapasztalatoknak és élményeknek köszönhető a nagysikerű Mikve és az Átutazók első magyarországi bemutatója.

 

Idén Eszenyi Enikő és Deres Péter dramaturg képviselték Magyarországot. 

 

süti beállítások módosítása