Nem a messiás - Magyar színpadon kel életre a Brian élete

Hetedik éve hódítja a világ koncerttermeit, 2015 májusától pedig Magyarországon is látható lesz a Monty Python társulat Brian élete című filmjéből készült vígoratórium.

A Nem a Messiás (Csak egy haszontalan fiú) című színpadi feldolgozás szerzői a többszörösen díjnyertes Spamalot musical alkotói, Eric Idle és John Du Prez.

 

image002

 

A Nem a Messiás egy valóságos műfaji kavalkád, a Monty Phyton-alapító Eric Idle szerint egy baroque ’n’ roll. A darab premierje 2007-ben volt a kanadai Luminato Művészeti Fesztiválon, majd két évvel később, 2009 októberében a londoni Royal Albert Hallban mutatták be óriási sikerrel a Monty Python 40. születésnapja alkalmából, a BBC Szimfonikus Zenekarának és kórusának, valamint a Monty Python még élő tagjának a közreműködésével. Legutoljára a New York-i Carnegie Hall közönsége tapsolhatott a műnek.

 

2825 4 large

 

A Nem a Messiás az 1979-es Brian élete klasszikussá vált poénjait és természetesen legismertebb slágereit is színpadra állítja. Felhangzik az előadáson az „Always Look on the Bright Side of Live” és a „Lumberjack Song” is. A hazai premier május 31-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában, ahol színpadra lép majd Eric Idle is. A komikus-színész, a Nem a Messiás mellett a Madách Színházban nagy sikerrel játszott Spamalot musical társszerzője most először jár majd Magyarországon. A budapesti előadáson ismert magyar énekesek, magyar nyelven adják majd elő a vígoratóriumot.

 

Nem a Messias 910x320px 2

 

A hazai premier után a darab országos turnéra indul: Debrecen, Veszprém, Pécs, Győr, Szeged és Sopron közönsége láthatja még Szomor György rendezésében a Nem a Messiás című előadást. A főbb szerepekben Heiter Melinda, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Hajdú Steve és Pintér Dömötör szerepel, de természetesen nem maradhat ki a Monty Python szellemiségének legnagyobb hazai követője, Galla Miklós sem. A vígoratórium kíséretét 100 fős kórus és a 80 fős Budafoki Dohnányi Zenekar adja Hollerung Gábor vezénylésével.

 

Forrás: 

 

süti beállítások módosítása