Trambulinnal búcsúzik az évtől a Bethlen

Az év utolsó előadása a Bethlen Téri Színházban a Gangaray Trambulin idei második demonstrációja, az Avar lesz december 20-án este fél 8-kor.

Gangaray Avar

 

Az alkotók ajánlója:

 

A Trambulin a Gangary Dance Company komplex képzési és tehetségkutató programja. Nem csak a konkrét tánctudás fejlesztése jelenik meg a szervezők céljai között, hanem egy mélyebb, személyes és személyre szabott fejlesztés célkitűzése is, mely a táncos emberi- művészi oldalát erősíti.

A képzés során több mester munkáján keresztül újabb és újabb módszerekkel és technikákkal ismerkedhetnek meg a program résztvevői, melyek segítik őket egy komplexebb előadói mód kialakításában. A Trambulin program mérföldköveit az évad folyamán több alkalommal, demonstráció keretében mutatják be a fiatalok.

 

 

A december 20-ai, újabb bemutatkozó est koreográfusát, Hámor Józsefet Wass Albert Hajnali séta című versének sorai ihlették:

 

„És éreztem, hogy dobban a szívem,
s avarra-lépő vágyra lelkesül.
Akit kerestem, nem találtam:
hát elindultam egyedül”

 

A Gangaray Trambulin kortárs táncműhely évek óta foglalkozik fiatal táncos tehetségek továbbképzésével. A képzésvezetők, Maday Tímea Kinga és Hámor József nemcsak saját képzésükön oktatnak, hanem a KET Terminál intenzív nyári tánckurzusán is. Koreográfus-alkotóként is többször dolgoztak együtt – például a Közép-Európa Táncszínház 2013-as Dűne című előadásának koreografálásakor.

 

Forrás: Bethlen Téri Színház

 

 

süti beállítások módosítása