Budapesten vendégszerepel a Figura

Budapesti turnéra készül a Figura Stúdió Színház, január folyamán a József Attila Színházban két előadásuk is bemutatásra kerül.

Albu István rendezésében Roland Schimmelpfennig darabja, Az arab éjszaka január 23-án, péntek este 7 órától tekinthető meg. Másnap, január 24-én, délelőtt 10 órától pedig Márkó Eszter rendezésében a Füttyös kalandjai című mesejáték kerül műsorra.

 

Az arab éjszaka című előadásról:

Az arab éjszaka be nem teljesült álmok története, öt szereplő véletlen találkozása egy sokemeletes tömbház mágikus terében. A hetedik emeleti folyosón jobbra tizenöt, balra pedig tizenhat egyforma lakásban élik mindennapi életüket a tömbház névtelen lakói. Ezen a folyosón a különös 7-32-es számú skatulya lesz az a mágikus tér, ahonnan a szereplők vágyai, álmai kiindulnak egy olyan útra, mely mindannyiuk számára valamilyen fajta különös végzetet hordoz.

arab ejszaka500

Az arab éjszaka (forrás: Figura Stúdió Színház)

 

Az előadást Albu István jegyzi rendezőként, díszletét és jelmezeit Bocskai Gyopár tervezte. Az előadás szereplői a Figura színészei: Máthé Annamária, Mihály Alpár Szilárd és Moşu Norbert-László, valamint vendégművészként Dávid Péter és Gulácsi Zsuzsanna.

 

A Füttyös kalandjai című előadásról:

 

Nagy Olga erdélyi folklorista Fütykös és a sárkány című művét és más meséit dolgozza fel a mesejáték. A klasszikus magyar népmesemotívumokra felfűzött történetet hagyományos népi hangszerek, a vásári komédiák hangulatát idéző humoros, könnyed, de nagyon pontos játékstílus, a gyors, egyszerű, látványos helyszínváltások teszik izgalmassá. Füttyös, a szegény parasztlegény, aki ugyan rest a kétkezi munkára, de esze, szíve a helyén, világgá indul, hogy megkeresse szerencséjét. Eljut Búvalbélelt ország számos „keserves-bús” falujába, hogy helyrecsavargassa a meghibbant emberek eszét, majd Bergengócia szeszélyes királykisasszonyának udvarába vándorol: ott vár rá az igazi feladat. Nem sárkányt, hanem királylányt kell szelídítenie. Az emberi butaságon túl, még a kétfejű Ördög-Bördöggel is meg kell küzdenie… Boldogulása felé vezető útján józan paraszti esze, igazságérzete, bátorsága és hite segíti őt, s a remény hogy változtatni tud ezen a nagyon fejtetőre állított világon.

 figura

Füttyös kalandjai (forrás: Figura Stúdió Színház)

 

Az előadást Márkó Eszter rendezte, a főbb szerepekben Bartha Boróka, Boros Mária, Kolozsi Borsos Gábor és Köllő Nándor-András, valamint Máthé Annamária, Mihály Alpár Szilárd és Moşu Norbert-László láthatóak.

 

Forrás: Figura Stúdió Színház

 

 

 

 

süti beállítások módosítása