Kedvezményes jegyek az Én és a kisöcsém szilveszteri bemutatójára

 

A szatmárnémeti színház december 30-án mutatja be az Eisemann-Szilágyi szerzőpáros Én és a kisöcsém című közismert operettjét, melyre kedvezményes jegyek válthatók.

A bemutató a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében lesz 19 órától, majd ezt követően 31-én, 18 órai kezdettel szilveszteri díszelőadásként ismét műsorra tűzi a teátrum. A bemutatóra 30 lejes, a szilveszter esti előadásra pedig 50 lejes egységáron válthatnak jegyet az érdeklődők. A színház az ünnepek alkalmából csoportos kedvezményt hirdet: mivel idén a 2014-es naptári évet búcsúztatjuk, minden 14 megvásárolt jegy után egyet ingyen kínálnak az érdeklődő csoportoknak.

 

A kedvezmény a legalább 14 fős csoportok mellett a 14-ik, 114-ik, 214-ik stb. egyéni jegyvásárlóra is vonatkozik. Utóbbiak szintén ingyen juthatnak hozzá egy-egy belépőhöz. A kedvezményes ajánlat mind a 30-i, mind pedig a szilveszteri produkcióra érvényes.

 

Ajánló az előadás elé:

Eisemann Mihály és Szilágyi László „vidám társasutazása” hosszú idők óta a könnyed színházi műfajok legkedveltebbjei közé tartozik. Klasszikussá vált, sok slágerrel megtűzdelt, szellemes történet. A néző remek humorral, egy jó adag pimaszsággal, tobzódó ötletekkel találkozik, de a darab egy pillanatig sem rugaszkodik el a műfaj szigorú szabályaitól. Mire kiderül, hogy a főszereplő fiú tulajdonképpen lány, olyan komikus helyzetek sorozatának kell bekövetkeznie, amelyek a bohózat és ezáltal a szerzők mély emberismeretéről és ironikus életfelfogásáról tesznek tanúbizonyságot. Életbölcsességek példáján keresztül láthatja a néző, hogy az emberi sors sokszor csupán egyetlen tétova mozdulaton múlik, és nem mindegy, hogy jobbra vagy balra lépünk el a szerencsénk, vagy ne adj’ Isten szerencsétlenségünk elől. De nem kell izgulni, főhőseinkre elkerülhetetlenül vár a boldogság.

 

„Én és a kisöcsém, fütyülünk a nőkre az idén…” - talán ez a legismertebb betétdala ennek az operettnek, amelyet Eisemann Mihály és Szilágyi László 1934-ben írt, és amelyet minden évadban műsorára tűz valamelyik magyar nyelvű színház. A szerelmi történet Velencében játszódik, és egy kirándulás során összezárt, különféle sorsú és társadalmi helyzetű emberek találkozásáról mesél. A helyzetkomikum és szövegpoénok alapjául a nélkülözhetetlen félreértések szolgálnak.

 kisocs m

Én és a kisöcsém (forrás: Harag György Társulat)

 

Én és a kisöcsém

Vidám társasutazás

Az előadás a budapesti Hartai Zenei Ügynökség és Proscenium Szerzői Ügynökség hozzájárulásával jött létre.

 

SZEREPOSZTÁS

Kelemen Félix, tápszergyáros: RAPPERT-VENCZ GÁBOR

Kelemenné:  KOVÁCS ÉVA

Kelemen Kató, a lánya: BOGÁR BARBARA

Vadász Frici, gyors-és gépíró: KOVÁCS NIKOLETT

Andersen Villy, tápszergyáros: FRUMEN GERGŐ

Dr. Sas, magánnyomozó: PÉTER ATTILA ZSOLT

Dr. Vas, magánnyomozó: KÁNYÁDI SZILÁRD

Zolestyák, a komornájuk: NAGY ORBÁN

Végrehajtó: VARGA SÁNDOR

Piri, idegenvezetőnő: GÁL ÁGNES

Bözsi, Kelemen Félix titkárnője: BÁNDI JOHANNA

Főpincér:  BODEA TIBOR

Boy: POSZET NÁNDOR

Pincér:  MAROSSZÉKI TAMÁS

Portás: ZÁKÁNY MIHÁLY

Szereplő: LÁSZLÓ ZITA, NAGY ANIKÓ, SÁNDOR ANNA

 

ZENEKAR:

Manfrédi Annamária (zongora, zenekarvezető), Anderco Péter m. v. (szólógitár), Sabo Marcel m. v. (basszusgitár), Cserey Csaba m. v. (ütőhangszerek)

 

Rendező: BESSENYEI ISTVÁN

Díszlettervező: FORNVALD GRÉTI m.v.

Jelmeztervező: SZABÓ ANNA

Dramaturg: BESSENYEI GEDŐ ISTVÁN

Zenei vezető: MANFRÉDI ANNAMÁRIA

Koreográfus: GABRIELA TĂNASE

Korrepetitor: MANFRÉDI ANNAMÁRIA

Súgó: VARGA KATALIN

Ügyelő: VARGA KATALIN

Rendezőasszisztens: VÉGH BALÁZS

Bemutató: 2014. 12. 30.

 

Jegyet váltani a színház Horea úti jegypénztárában lehet, minden hétköznap 10 és 17 óra között, vagy interneten a biletmaster.ro jegyértékesítő rendszeren keresztül. További információkért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mailcímen lehet érdeklődni.

 

Forrás: Harag György Társulat

 

süti beállítások módosítása