Ismét milliókat gyűjtött a leukémia ellen José Carreras

Túlszárnyalva a tavalyi eredményt, 3,2 millió eurót (mintegy egymilliárd forintot) gyűjtött José Carreras spanyol sztártenor 20. televíziós jótékonysági gálaműsorával a leukémia elleni harc támogatására az egyik német tv-csatornán.

"Nagyon hálás vagyok a televízió nézőinek ezért a nagyvonalúságért" - mondta a 68 éves operaénekes a csütörtök esti élő adás után a Freiburg melletti Rustban. A jótékonysági akció nem ér véget a gálával, egészen újévig fogadják az adományozók telefonhívásait.

 

jose carreras

 

A José Carreras Gála idén húszéves jubileumát ünnepli. A müncheni Carreras Alapítvány szerint ez a legrégebben futó jótékonysági gála a német televízióban. A műsort a Sat.1 Gold privát csatorna közvetítette élőben a Baden-Württemberg tartománybeli Rustban lévő Europa Parkból.


Tavaly a gálaműsor 2,6 millió eurós bevételt hozott. Az évenként megrendezett gyűjtés eredményéből több száz olyan németországi projektet és kutatást támogatnak, amelyek célja a leukémia elleni harc.


Carreras maga is leukémiával betegedett meg 1987-ben. Súlyos betegségét csontvelő-átültetés révén győzte le. Azóta elkötelezte magát az átfogó kutatások és a jobb gyógymódok kifejlesztésének támogatása mellett.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása