"Vakmerő voltam és vagyok" - Osvárt Andrea válaszolt

A csütörtökön a mozikba került Zűrös olasz esküvő főszerepét Osvárt Andrea alakítja. Az utóbbi tíz évben Hollywoodot is megjárt színésznő céljairól és produceri munkájáról is mesélt az MTI-nek.

Osvárt Andrea az elmúlt években számos amerikai és olasz filmet forgatott, legutóbb a Megdönteni Hajnal Tímeát című magyar vígjátékban láthatta a hazai közönség. A Ristretto Distribution forgalmazásában a filmszínházakba kerülő Zűrös olasz esküvő története kicsit hasonlít Herczeg Attila filmjére. Az olasz produkcióban is osztálytársak találkoznak hosszú évek után, és szintén egy szerelmi háromszög okoz bonyodalmakat.


A két filmet egymást követően, három hónap különbséggel forgatta, először a magyar produkció készült el, de csupán a véletlen műve a néhány hasonló vonás, nincs átfedés a forgatókönyvek között - mondta el a színésznő. "Remélem, hogy sokan megnézik a filmet. Mostanában nincs túl sok olasz vígjáték a hazai mozikban. Nekem őszintén tetszett, kellemesen szórakoztató" - ajánlotta a produkciót.

 

Osvart Andrea

Fotó: Kallos Bea, MTI

 

Osvárt Andrea számos amerikai és olasz rendezővel dolgozott együtt. Carlo Vanzinával, a Zűrös olasz esküvő rendezőjével is forgatott már 2006-ban a 2061 című futurisztikus vígjátékban. A szereposztás ugyancsak ismerős volt számára: Adriano Giannivel és Stefania Roccával többször találkozott már, Ilaria Spadával pedig együtt járt színiiskolába, miután 2003-ban Olaszországba költözött

 

A Zűrös olasz esküvő öt focirajongó osztálytársról szól, akik sok év után egyikük esküvőjére gyűlnek ismét össze. A pazar svájci lagzira meghívott barátokra azonban számos bonyodalom vár, például a kikapós menyasszony miatt, akit Osvárt Andrea alakít. 

 

A színésznő a közelmúltban döntött úgy, hogy hosszú idő után ismét hazatér és itt folytatja filmes pályáját. "Nagyon jól érzem magam itthon. Nehéz volt ez a több mint tíz év külföldön. Nem könnyű beilleszkedni, felépíteni egy egzisztenciát" - jegyezte meg. "Vakmerő voltam és vagyok. De olyan erős a motor bennem, hogy megvalósítsam az álmaimat, hogy semmi nem tud visszatartani, és általában sikerül is valóra váltani őket" - mesélte magáról és felidézte, hogy már 16 évesen magántanuló lett a gimnáziumban, mert modellként akart dolgozni.

 

A Herendi Gáborral készített reklámfilmek fordították a filmezés felé, és jó indításként emlékezett arra is, hogy Földessy Margit színitanodájába járt. Később Olaszországban letelepedve egy nemzetközi drámaiskola kurzusát is elvégezte.


A színpad nem idegen számára, szívesen emlékezett vissza egy római színházi fellépésére. "A Mezítlábas özvegy című darabban játszottam Caterina Murinóval. Jól éreztem magam a színpadon, utána is kaptam felkéréseket, de nem tudtam elvállalni, mert az több hónapos lekötöttséget jelentett volna. Választanom kellett a filmszínészet és a színház között, és az előbbi mellett döntöttem, mert filmezni akartam" - mondta.
Osvárt Andrea hazatérése óta produkciós céget is indított Magyarországon.


"Büszkék vagyunk, mert december végén adjuk le az első nagyjátékfilmünket, akkor fejeződik be a gyártása. A Madeleine című olasz nyelven készült olasz-magyar produkció két kislányról szól, akik az apjukat keresik" - számolt be a filmről, amely a tervezett fesztiválszereplések után jövőre kerülhet a mozikba.


Korábban a Yes című kisjátékfilm produceri munkájából is kivette a részét. Az M. Tóth Géza rendezte alkotás főszerepeit is ő alakította. "Nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy egy Oscar-díjra jelölt rendező rám gondolt. Kihívásnak is tartottam, mert két karaktert, egy üzletasszonyt és egy kéregető koldusnőt játszottam a filmben. A produceri feladatokat azért vállaltam el, mert így is támogatni akartam ezt az értékes alkotást" - fűzte hozzá.


"A célokat mindig én találtam ki magamnak. Kitűztem magam elé, hogy eljutok Hollywoodba. El is jutottam. Most az a célom, hogy a magam ura legyek, ne függjek a felkérésektől, szerepektől, producerektől, attól, hogy lesz-e munka vagy nem. Olyan filmeket akarok készíteni, amilyeneket én szeretnék" - osztotta meg elképzeléseit az MTI-vel a színésznő.


A Zűrös olasz esküvő egy luxusesküvő történetét meséli el. "Nagyon nyugisan, talán Las Vegasban egy kápolnában szeretnék házasodni, ha van egy üres félóra. A külsőségek nem fontosak a magánéletemben. Az életem amúgy is arról szól, hogy állandóan kamera előtt állok, sminkelnek, a produceri munka is sok szervezéssel jár, ha lehet, az esküvőm legalább két ember meghitt ünnepe legyen - mesélt terveiről a saját esküvőjével kapcsolatban.


Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása