Barátom, Harvey - Szilveszteri vígjáték Sepsiszentgyörgyön

Az előző évekhez hasonlóan a 2014-es év utolsó estéjén is új szilveszteri produkcióval készül a Tamási Áron Színház.

Mary Chase Barátom, Harvey című vígjátékát Zakariás Zalán, a sepsiszentgyörgyi színház művészeti vezetője rendezi. Az ünnepi előadásra 2014. december 31-én, szerdán 18 órai kezdettel a Tamási Áron Színház Nagytermében kerül sor.

 

plakat harvey 01

 

A mű 1944-ben íródott, és a következő évben a darab szerzője, Mary Chase Pulitzer-díjat vehetett át elismerésül. Az események a hétköznapi világ talajáról indulva az elmegyógyintézet falai közé vezetnek, számtalan szokatlan és zűrzavaros helyzetet megidézve. A főszereplő, Elwood P. Dowd rendkívül élénk fantáziavilágot épít maga köré: kapcsolatba kerül az ír mitológiából ismert, mulatságos tréfákat űző szellemalakkal, a pooka-val, aki egy láthatatlan nyúl alakjába bújik, Harvey-nak hívják és Elwood legjobb barátja lesz. Elwood rengeteg akadályba ütközik, melyek okot teremthetnek a fájdalomra, a nevetésre és az élet szálainak kigabalyítására.

 

A rendező elmondása szerint a darab a toleranciáról és az elfogadásról szól. Többek között azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy miként lehet feldolgozni a megpróbáltatásokat. Az ember életében melyik az az esemény, ami odáig vezet, hogy fantomképeket kergessen? Milyen ösztönös reakciók törnek fel a körülötte élőkből? Sikerül-e megváltozni és megváltoztatni a családtagokat vagy sikerül eljutni az elfogadás és türelem állapotáig?

 

A sokszereplős szilveszteri vígjátékban Erdei Gábort, aki számos markáns és komikus karaktert játszott már a Tamási Áron Színházban, most először láthatjuk főszereplőként. Emellett az utóbbi években keveset játszó színészeket is újra köszönthetjük a színpadon, ugyanis B. Piroska Klára, D. Vásárhelyi Katalin, László Károly és Veress László is benne van a szereposztásban.

 

A szilveszteri előadás után legközelebb január 4-én látható a produkció.

 

Forrás: Tamási Áron Színház

 

 

süti beállítások módosítása