Fischl Mónika is fellép a Vigadó karácsonyi koncertjén

Különleges zenei élményben lehet része annak, aki ott lesz december 26-án vagy 27-én azon a karácsonyi koncerten, amelyet a nemrég felújított Vigadóban rendeznek. A szervezők célja, hogy különböző zenei műfajok dallamaival fokozzák az ünnepi hangulatot.

 

vigado koncert

 

Többek közt Mendelssohn, Kodály vagy Rachmanyinov művei és a White Christmas, az Ave Maria vagy a Happy day is felcsendül a Vígadóban karácsony másnapján és december 27-én,  Fischl Mónika, Radics Gigi, Tóth Vera, és Vadász Dániel valamint a Magyar Rádió Gyermekkórusa és a Magyar Virtuózok előadásában.

 

„Egy régi álmom válik valóra, azzal, hogy egy olyan karácsonyi koncertet sikerült összehoznunk, amelyben három zenei műfaj is helyet kap –  izgalmas, szokványosnak semmiképp nem mondható zenei találkozás lesz ez. Nem gyakori, hogy egy koncerten belül felcsendüljön az Ave Maria, a Happy Day és Kodálytól az Esti dal is, ám ezeknek a változatos, műfajilag sokszínű daloknak mégis van egy közös gyökere: hogy a  karácsonyhoz kapcsolódva ünnepi hangulatot teremtenek” – mondta Vadász Dániel a koncert szervezője, aki fellépőként is jelen lesz a Vígadóban, ahol Fischl Mónikával és a Virtuózok Kamarazenekarral klasszikus karácsonyi dallamokkal lepik meg a közönséget, mint például a Csendes éj, Psalmus Hungaricus, Ave Maria. A Magyar Rádió Gyermekkórusa egy ünnepi dalválogatással lép fel a Vígadóban, míg a koncert harmadik részében az angolszász karácsonyokat idéző, közkedvelt „modern klasszikusokat” hallhat a közönség, mint például a Let it snow, vagy a Jingle Bells

 

„Ma már a tv –és mozifilmeknek is köszönhetően ezek a dalok is végigkísérik minden család karácsonyi készülődését” – véli a koncert szervezője, aki hozzátette, mivel a műsort a sokszínűség jegyében állították össze, az opera és az operett világából érkező művészek mellett két fiatal tehetséget, Radics Gigit és Tóth Verát kérték fel vendégfellépőnek, hogy megidézzék ezt a modernebb ünnepi dallamvilágot.

vigado 26-27

 

 

” Mint a legtöbbünknek nekem is van gyerekkoromból egyfajta emlékképem, hangulatmintám, amely a karácsonyhoz kapcsolódik, aminek csak egy kis része az, hogy otthon a fa alatt átadjuk egymásnak az ajándékokat. Az ünnep ugyanis ennél sokkal több és jóval előbb elkezdődik, mint a szenteste. Benne van a várakozás, a készülődés, az otthon együtt töltött esték a családdal, a sütés, főzés, valamint fontos része, a zene, a karácsonyi dalok” – véli Vadász Dániel, aki hangsúlyozta, ezért is szeretnék olyan zenei élménnyel megajándékozni a közönséget, amely minden korosztály számára kellemes ünnepi atmoszférát teremt a muzsika segítségével.

 

 „Az a célunk, hogy ezen a családi ünnepen, kortól függetlenül minden családtag megtalálja a műsorban a számára kedves karácsonyi dallamokat. Mint koncertszervező és mint az opera és az operett világában dolgozó művész pedig, számomra talán az egyik legizgalmasabb feladat, hogy az embereknek lehetőséget adjunk arra, hogy minél különlegesebb, sokszínűbb keretek között ismerjenek –és kedveljenek meg újabb zenei műfajokat”  - tette hozzá a koncert szervezője, aki mindenkit arra bátorít, hogy zenével hangolódjon az ünnepekre, vagy akár már a Vígadóbeli koncertekre, december 26-án és 27-én.

 

Kodova Michaela / Színház.hu

 

 

süti beállítások módosítása