Mi vár év végén a veszprémi színházban?

A Hadart Művészeti Társulás, a BonBon Matiné, valamint A padlás fehérvári vendégjátéka várja az év végén a Veszprémi Petőfi Színház látogatóit.

 

A veszprémi színház ajánlója:

 

Ki harap a végén?

 

A Ki harap a végén? című zenés vígjátékot nézheti meg a közönség december 27-én (szombaton) este hét órakor a Veszprémi Petőfi Színházban a Csillagszóró bérletben. A Hadart Művészeti Társulás előadásának főbb szerepeiben Háda János, Zakariás Éva és a rendező Gieler Csaba Látható.

 

A darab írója Philipp István, zeneszerzője Bárány Ferenc. A produkció - amely egy vámpírparódia - igazi családi szórakozást ígér 9-99 éves korig. A fiatalabbaknak mese, az időseknek rekeszizmot próbára tevő nyelvi csemege, hiszen Romhányi Józsefet idéző Flinstone családos stílusban rímelnek a szövegek, az előadás dalai pedig igazán slágergyanúsak.

 

Padlas3

A padlás

 

Esti-mese a színházban

 

A Fele Királyság zenekar Esti mese című műsora tekinthető meg a veszprémi színházban december 28-án (vasárnap) délután négy órakor a
nagyszínpadon. A BonBon Matiné házigazdája Lukácsházi Győző. A zenekar Esti mese című műsorában híres mesék főcímdalait
játssza. Interaktív műsorukban azt is megmutatják, milyen elemekből is áll össze egy zenemű, hogyan felelgetnek egymásnak a hangszerek.

 

Kinyílik a varázskönyv

 

A padlás című mesemusical látható a Veszprémi Petőfi Színházban december 29-én (hétfőn) délelőtt 11 órakor. Presser Gábor- Sztevanovity Dusán-Horváth Péter népszerű darabja a székesfehérvári teátrumból érkezik. Az előadásban olyan színészek lépnek színpadra, mint Sághy Tamás, Keller János, Závodszky Noémi, Kuna Károly, Juhász Illés és Törőcsik Franciska. A rendező Lendvai Zoltán.


A padlás ősbemutatója Marton László rendezésében 1988. január 27-én volt a Vígszínházban, ahol azóta töretlen sikerrel játsszák a darabot. A mű egy betörés, két szerelmes fiatal és négy, a túlvilágot kereső szellem történetét meséli el. A fővárosi premier óta az ország több színházában tűzték műsorra ezt a generációkat átölelő mesemusicalt.

 

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása