Kristin Scott Thomas veszi át a királynő szerepét Londonban

Kristin Scott Thomas veszi át Helen Mirrentől II. Erzsébet szerepét a The Audience (Az audiencia) című darabban a brit fővárosban, ahol áprilistól játsszák ismét a királynő és a miniszterelnökei közötti találkozókról szóló művet.

Helen Mirren sem köszön el a szereptől, februártól a New York-i Broadwayn alakítja majd II. Erzsébetet, akinek megformálásáért néhány éve elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat, tavaly pedig Az audiencia révén a Laurence Olivier színházi díjat.

 

kristin scott the audience

Kristin Scott Thomas


Érdekesség, hogy az Atlanti-óceán mindkét partján Stephen Daldry állítja színpadra a művet. "Két királynőnk lesz" - idézték londoni színházi portálok a rendezőt abból az alkalomból, hogy megkezdődött az Apollo Színházban a jegyárusítás. A Daily Mail című brit tömeglap szerint a királynő és eddigi 12 miniszterelnöke közötti találkozók fiktív történetét bemutató darabot "újragondolják" amiatt, hogy Kristin Scott Thomas veszi át a szerepet.


"Rendkívüli színésznő, lenyűgöző a kisugárzása, mágnesként vonzza az embereket. Teljesen más szemszögből ábrázolja majd őfelségét" - mondta Daldry a lapnak, hozzátéve, hogy ha a színésznő nem vállalta volna el a darabot, akkor nem állítanák újra színpadra Londonban. "Azok, akiknek tetszett Helen Mirren, örülni fognak, hogy korunk egy másik nagy színésznőjével is láthatják" a művet - vélekedett a rendező. "Oly sokáig kötődött Helenhez a királynő szerepe, és briliáns benne. Kristinnel azonban újragondoljuk a művet" - mondta.

 

Az audiencia eredetileg a Gielgud Színházban futott Londonban 2013 márciusa és júniusa között. Helen Mirren 2015. február 17-én mutatkozik be a szerepben New Yorkban, ahol június 28-ig lesz látható.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása