Lázár Kati estje is látható az Óbudai Társaskörben

Prunyi Ilona Goldmark Károly-emlékestjével, a Somogyi Vonósnégyes és vendégei magyar kortárszenei hangversenyével, a Hot Jazz Band Este fess a pesti nő - Óbudán című koncertjével és Lázár Kati Jászai Mari-estjével várja mások mellett vendégeit az Óbudai Társaskör januárban.

A kulturális központ hagyományos újévi koccintással, Johann Strauss és Kálmán Imre fülbemászó melódiáival és a Berki Sándor vezette Kék Duna Koncert-Szalonzenekarral köszönti az újévet január 4-én.

 

obudai tarsaskor

 

A zenei programok sora január 9-én Prunyi Ilona zongoraművész estjével folytatódik, amelyen a száz éve, 1915. január 2-án elhunyt komponista, Goldmark Károly művészetét eleveníti fel vendégeivel, Banda Ádám hegedű- és Bokor Jutta énekművésszel. Az emlékesten elhangzik többek között Goldmark 12 dala, valamint hegedűre és zongorára írt E-dúr szvitje.


A január 12-i este a kortárs magyar zene jegyében telik, különlegessége a ritka hangszer-összeállítás, hiszen a régi magyar fúvós, a tárogató társul a komolyzene klasszikus együtteséhez, a vonósnégyeshez. A Somogyi-vonósnégyes és vendégei, Felletár Melinda (hárfa), Kiss Gy. László (tárogató) és Oross Veronika (fuvola) Dávid Gyula 2. vonósnégyesét, Madarász Iván Sheol című darabját, Dubrovay László Tárogató-ötösét és Petrovics Emil 1. vonósnégyesét mutatják be.


Szintén kuriózumot ígér Járdányi Gergely és Rácz Ödön január 19-i nagybőgőestje, amelyen két magyarországi bemutató, Giovanni Bottesini két nagybőgőre írt capricciója és concertója is elhangzik.


A dzsessz is képviselteti magát az Óbudai Társaskör januári programjában: 23-án Este fess a pesti nő - Óbudán címmel a Hot Jazz Band koncertezik.
A további programok közé tartozik Lázár Kati Jászai Mari-estje Kripli Mari címmel, Darvas Ferenc zongoraestje, Fesztbaum Béla Seress Rezső-estje és a Budapest Ragtime Band január 31-i farsangi bálja, továbbá folytatódik a Mozart Klub is Kertesi Ingrid operaénekesnő közreműködésével. Az Óbudai Társaskör galériájában január 7. és február 1. között Dorsánszky Adrienn festőművész United States of Curiosity című kiállítása látható.


A részletes programok az Óbudai Társaskör honlapján (www.obudaitarsaskor.hu) érhetők el.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása