Örkény Színház: Mácsai az egyedüli pályázó

A főpolgármester kommunikációs igazgatósága úgy tájékoztatta a Népszabadságot, hogy az Örkény és a Szabad Tér ügyvezetői igazgatói posztjára egy-egy pályázó jelentkezett, a Bábszínházra és a Kolibrire kettő-kettő.

 

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjára így egyedül Bán Teodóra balettművész, a Budapesti Fesztiválközpont ügyvezetője, az Örkény István Színház Nonprofit Kft. élére pedig Mácsai Pál színművész pályázott. Mácsai Pál pályázata a színház honlapján el is érhető.


A Kolibri Színház igazgatói posztjáért az intézmény jelenlegi vezetője, Novák János rendező mellett Kembe Sorel-Arthur színész-műsorvezető indult, aki az MTI-nek szintén megerősítette, hogy pályázott.


A Budapest Bábszínház ügyvezetői álláshelyére az intézményt jelenleg vezető Meczner János rendezőn kívül a Népszabadság információi szerint a Magyar Színház marketingmenedzser-igazgatója, Sipos Imre pályázott.

 

orkeny

Színházak Éjszakája az Örkényben (fotó: kultography.hu)

 

A Fővárosi Önkormányzat december 8-án írt ki pályázatot a négy színház élére. A pályázatok benyújtási határideje január 6-án 14 óra volt. A kiírás szerint az ügyvezető igazgatói munkakört mind a négy színház esetében 2015. február 1-jétől 2020. január 31-ig tölthetik be a nyertesek. Amennyiben a pályázati eljárás január 31-ig nem zárul le, a jelenlegi igazgatók az új ügyvezetők megválasztásáig töltik be posztjukat.


A Fővárosi Önkormányzat december 23-án a Vígszínház ügyvezető igazgatói posztjára is kiírta a pályázatot. Bár a beadási határidő még nem járt le, Eszenyi Enikő, a színház jelenlegi vezetője már december végén közölte, hogy ismét indul a pozícióért.

 

Forrás: MTI,nol.hu

 

 

süti beállítások módosítása