Ősszel debütál a Broadwayn Jennifer Hudson

Az Oscar-díjas színésznő a Bíborszín című musicalben lép színpadra.

 A 33 éves Hudson, aki a 2004-es American Idol finalistájaként lett ismert, a John Doyle által rendezett musicalben egy blues-énekesnőt alakít. Ez első zenés színházi szereplése a 2006-os Dreamgirls című film után, amely szintén egy Broadway-musicalen alapult. Alakításáért akkor az Oscar-, a Golden Globe- és a BAFTA-díjat is besöpörte.

 

pics-jennifer-hudson

 

A Bíborszín című musicalt 2013-ban mutatták be Londonban, és idén ősztől a Broadwayt is meghódíthatja. Maga a darab nem lesz új a New York-i közönségnek, hiszen Gary Griffin rendezésében 2005 és 2008 között már csaknem ezerszer előadták, akkor Elisabeth Withers-Mendes alakította Shug Avery énekesnőt.

 

The-Color-Purple

 

A darab Alice Walker afroamerikai írónő legismertebb művén, a magyarul Kedves Jóisten, eredetileg The Color Purple címmel megjelent 1982-es Pulitzer-díjas regényen alapul.

 

A történet egy, a 20. század elején a déli államokban élő fekete bőrű nőről szól, aki megaláztatások és sok szenvedés után új életet épít föl magának. A műből Steven Spielberg készített filmet 1985-ben Whoopi Goldberg főszereplésével.

 

A Broadwayre ősszel visszatérő musical további szereposztását és pontos helyszínét egyelőre nem közölték, de azt már tudni lehet, hogy a show egyik producere Oprah Winfrey.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása