Nemzeti Vegyesbolt - Az Átriumba költözik a KOMA szocio-vígjátéka

A Shop-stop című 1994-es amerikai filmszatíra alapján Dömötör Tamás rendezésében készült el 2013. szilveszterére a produkció.

A KOMA a jövőben kerületi közösségi színházi formában működik tovább, színháztermi előadásokat már nem tud tovább finanszírozni. Az Átrium Film-Színház annak érdekében, hogy az előadás életben maradjon, átvette a produkciót, felújította az alkotókkal és repertoárra tűzi.

 

Ajánló a darab elé:


Valahol a tizenvalahányadik kerületben áll a Tarka ABC és a Sóhaj Videotéka. Nehezen bírják a versenyt, a két eladó mintha a múlt századból maradt volna itt. Videót már senki nem néz, és a zsemlét pedig a közeli multinál szerzi be a nagyközönség. Az egyetlen megoldás, ha Nemzeti Dohánybolttá alakulnak. Ezt akadályozza az élet, meg egy-két szerelmi kaland. Remény nem sok, a vásárló kevés, és pénz sincs semmire. És akinek nincs semmije - az annyit is ér.

 

nemzeti vegyesbolt2 foto wagner csapo jozsef

 

Dömötör Tamás rendező az előadásról:


„Régóta vártam, hogy ezt az előadást létrehozzam. Pontos, és nagyon erős az alapkonfliktus, tulajdonképpen egy szerelmi háromszögről van szó. A "köret", amelyet mi adunk hozzá, az pedig a magyar valóságból táplálkozik, ami eléggé abszurd. A történet szerint Nemzeti Dohányboltot akarnak nyitni azok, akiknek ez "nem jár". A matricákat is megveszik, azokat a barna matricákat. Aztán várják a csodát, de nem jön el soha. Ez egy "szabad" előadás, saját magunkat gyúrtuk bele. Az alapanyag pompás, vicces, tragikus, trágár és kegyetlen egyszerre. Mindenkinek szól, akinek tele van a hócipője a magyar valósággal, de nem bosszankodni akar, hanem röhögni. Hátha könnyebb így túlélni. Aki jegyet vált az egy társadalmi szatírát kap, egy szerelmi háromszög köré fonva.”

 

nemzeti vegyesbolt foto wagner csapo jozsef

 

Kritikus szemmel az előadásról:

 

"Az előadás által létrehozott atmoszféra az elemi igénytelenségé, amelyet már első ránézésre megidéznek az olcsó, szedett-vedett berendezések és az ízléstelen rendben sorjázó, foghíjas árukészlet. Ebbe a miliőbe épül bele a megjelenő figurák sokféle, mégis egyként banális öltözete, ezt mélyíti az előadás kényelmes ritmusa, amelynek mélymagja egyfajta folyamatosnem-történés, és ugyanezt húzza alá a két eladó meglehetősen szellős hozzáállása bármiféle kötelezettséghez – legyen az munka vagy magánügy." (Török Ákos: Pác helyett panír, 7ora7.hu)

 

nemzeti vegyesbolt3 foto wagner csapo jozsef

 

Nemzeti Vegyesbolt

Szocio-vígjáték Kevin Smith Shop-stop című filmje alapján
A KOMA és az Átrium Film-Színház újra-bemutatója a Margit körúti teátrumban


2014. január 26. 19 óra

Átrium Film-Színház (1024 Margit krt. 55.)


Az előadást 18 éven felülieknek ajánlják!

 

Dante - Hajmási Dávid
Oszi - Domokos Zsolt
Sára - Pallagi Melitta
Kristóf - Jaskó Bálint
Veronika - Szvetnyik Kata
Dzsenifer - Tolnai Hella
Mária & Rendőr - Meggyes Krisztina
Tíbor&Rendőr2 - Zrinyi Gál Vince
Drogos gyerek - Piti Emőke
Vevő - Felhőfi-Kiss László


Díszlet: Szili Péter
Jelmez: Makány Márta
Dal- és szövegszerző: Baqais Ádám
Fény: Mervel Miklós
Asszisztens: Anka Kristóf
A rendező munkatársa: Meggyes Krisztina
Rendező: Dömötör Tamás

 

Forrás: Átrium Film-Színház

 

 

süti beállítások módosítása