20 éves a Krétakör - Felszámolják a Bázist, búcsúzik Gulyás

 

Közleményben tudatta a Krétakör, hogy 2015-től a Krétakör Alapítvány a nemzetközi társadalomfejlesztésre fókuszál, felszámolja Bázisát és búcsúzik Gulyás Márton ügyvezetőtől.

kretakor

 

A Krétakör közleménye:

 

"Csak tovább, csak tovább” – Georg Büchner

 

„A Krétakör alapítójaként a közösségépítés és a tehetséggondozás a két legfontosabb célkitűzésem. Alkotás és tanítás, iránymutatás és együttműködés mentén élem az életem és vezetem a műhelyt, amelynek célja: élhető világot teremteni”  - Schilling Árpád, a Krétakör művészeti vezetője.

 

1995 és 2008 között a Krétakör Színház Európa egyik legkeresettebb színházi társulatává vált.

2008 és 2014 között a Krétakör Magyarország egyik legfontosabb civil szervezetévé nőtte ki magát.

 

„A Krétakör mindig is több lesz, mint amennyi én valaha lehetek, de mostantól kevesebb, mint amennyi velem volt. Alakítója lehettem a magyar előadóművészet egyik legjelentősebb műhelyének. A részvételemnek január elsejével vége. Szóval búcsú ez, szorítkozzunk hát a lényegre: köszönöm a lehetőséget! Hajrá!” – Gulyás Márton, a Krétakör Alapítvány ügyvezetője (2010-2014)

 

2014-ben elindított közösségi finanszírozás projektünk óriási sikerrel zárult. Magánadományokból 2.5 millió forint, vállalati támogatásból 10 millió forint gyűlt össze. Köszönjük mindazoknak, akik anyagi hozzájárulásukkal lehetővé tették, és lehetővé teszik, hogy a Krétakör művészeti és közösségi projektjei megvalósuljanak és széles körben hozzáférhetőek legyenek.

 

2015-től a Krétakör Alapítvány a nemzetközi társadalomfejlesztésre fókuszál, miközben továbbra is támogatja Schilling Árpád művészeti projektjeit.

„Elkötelezettek maradunk olyan mára elhasználtnak tűnő szavak, értékek mellett, mint társadalmi szerepvállalás, oktatási esélyegyenlőség, civilség, összefogás. Most már nem csak mi akarunk segíteni, hanem hozzá akarunk járulni ahhoz, hogy aki szeretne, az tudjon másokon segíteni.” – Potyondi Linda, a Krétakör Alapítvány ügyvezetője (2015-) 

 

2015. január 31-ével megszűnik a Krétakör Bázis, amelyben az elmúlt hét évben dolgoztunk. Workshopok, próbák, konferenciák és gyűlések központja volt a Gönczy Pál utca 2., ahol közösen dolgozhattunk a FESZ titkárságával, ahol megalakult a Humán Platform, amely otthona volt a +1 stúdiójának és a Szabadiskolának, ahol átmenetileg dolgozott a Kék Pont, a Káva Kulturális Műhely, az Accord Quartett,  A Város Mindenkié, a Kontrabajusz kórus, és még sokan mások.

 

2015. január 30-án bezárjuk a Bázist, s ez alkalomból szervezünk egy záróeseményt, amelyről részleteket hamarosan megosztunk a Krétakör facebook oldalán.

 

süti beállítások módosítása