A halandóság feltételei újra a MU-ban

A Hodworks legújabb produkcióját az idei évad legkiemelkedőbb kortárs táncelőadásai közé válogatta az Aerowaves nemzetközi kortárstánc hálózat.

 

“Hód Adrienn olyan alkotó koreográfus, aki ha botlik, ezt is előrefelé teszi. Ráadásul az utóbbi évek jelölései és az évad legjobb kortárs táncelőadásának járó Lábán Rudolf-díj kétszeri elnyerése jelzi, hogy mostanában nem nagyon botlik.”

"A kötőfékek nélküli létezésben való találkozások, az egymással és önmagukkal való játszás folyamatos elfogadása, ahogy a másik iránti feltétlen bizalom szintén, előre-hátra szétömlik az előadáson. Mint tudjuk, egyszer aztán a Paradicsom is bezár. Tényleg tudjuk? ” (Részletek Török Ákos Zajok az édenkertből c. kritikájából, megjelent: 7óra7)

 

 halandosag domolky1

 

A londoni székhelyű Aerowaves fesztiválszervezőkből, színházigazgatókból és egyéb szakmabeliekből álló tagjai évente kiadják az általuk legjobbnak ítélt 20 előadás listáját. Idén 41 partner 449 alkotás közül választotta a A halandóság feltételeit a legjobbak közé. A Hodworks a 2014 szeptemberében bemutatott előadásával azon kevés társulatok közé tartozik, amelyek harmadszorra részesülnek a kitüntető elismerésben. (2012-ben a Basse danse c. produkció, 2014-ben a Pirkad szerepelt a listán.)

 

A halandóság feltételei / Conditions of Being a Mortal - NEW CREATION OF HODWORKS from hodworks on Vimeo.

 

A Lábán Rudolf-díjjal is kétszeresen kitüntetett HODWORKS az előző előadásokból már ismerős négy táncossal közösen folytatott munkája során A halandóság feltételeiben eddig ismeretlen irányokat fedez fel. A táncosok ezúttal új előadói szerepekben jelennek meg, a klasszikus zenei háttérhez olykor igazodó, máskor azzal szembemenő szituatív jelenetekben. A halandóság feltételei érzelmi láncolatra fűzött fizikalitás. A folytonos mozgással létrehozott révületben megnyílik a tudatalatti. Szilánkos nemiség, ösztönből öklendezett áriák, a tabukkal szembemenő, vaskos, mégis finom, érzékeny humorú játék. Négy táncos szituatív torzókban, saját belső történelmükbe gabalyodva. Égi és földi minőségek alkudozása, győzelem a nagykörúti realitás felett. 

 

halandosag domolky2 

 

HODWORKS: A halandóság feltételei

Előadók: Marcio Canabarro, Cuhorka Emese, Garai Júlia, Molnár Csaba

Zenei konzultáns: Mizsei Zoltán

Konzultáns: Sőrés Zsolt

Fény: Mervel Miklós

Dramaturg: Szabó-Székely Ármin

Koreográfia: Hód Adrienn

Zene: Liszt Ferenc

 

 

 

 

süti beállítások módosítása