Meghalt Pingiczer Csaba színész

"Január 12-én éjjel meghalt Pingiczer Csaba. A Pingi" - közölte honlapján a győri színház.

"Azt mondta, ne aggódjunk, mert akit ennyien szeretnek, annak nagyon erős szíve van. Nem bírta hát. Felfoghatatlan. Pingiczer Csaba 1982. szeptember 8-án született. Azóta folyamatosan játszott. Most már minden szerepe olyan marad, mint Phileas Fogg, nem fogja eljátszani" - olvasható a teátrum oldalán.

 

Forgács Péter igazgató elmondta, a színész gyermekként került a társulathoz, a színházban nőtt fel, szülei is ott dolgoztak. Személyében egy meghatározó, okos, jó humorú és szeretetteljes embert veszített el a művész világ és a közönség.

 

pingi

 

Pingiczer Csaba egy alkalommal úgy nyilatkozott a Kisalföldnek:

˝Nem tudom elképzelni az életemet színház nélkül. Nem igazán értek semmi máshoz és néha a hétköznapok  apró-cseprő dolgai is kihívást jelentenek számomra. A színpad az a hely, ahol biztonságban érzem magam! Rettenetesen felgyorsult a világ körülöttünk. Átrohanunk az életünkön.  
Kötelességemnek érzem megragadni az embereket és megnevettetni, meghatni, elgondolkodtatni, pár órára kirángatni őket a hétköznapokból! Szüleim a Győri Nemzeti  Színházban dolgoztak és én gyermekkoromtól fogva úgy  jártam be, mintha haza mennék! Sosem mondtam ki, hogy színész akarok lenni, egyszerűen egyik pillanatról a másikra az lettem. Hálás vagyok a szüleimnek, hogy bár tudták, ez a szakma nem olyan habos-babos, mint ahogy kívülről látszik, mégis mindenben támogattak.˝

 

süti beállítások módosítása