3 premierre készülnek Pécsett - A Katonát is vendégül látják

Három új előadás próbaidőszakával indult a 2015-ös esztendő a Pécsi Nemzeti Színházban.

Tóth Krisztina Évek vándora című meséjét Horgas Ádám viszi színre zenés időutazásként a Kamaraszínpadon február 20-án. Balogh Elemér és Kerényi Imre Csíksomlyói passióját Nagy Viktor rendezi, a koreográfiákat Vincze Balázs készíti, a bemutató március 6-án lesz a Nagyszínházban. A Don Giovanni című opera Gulyás Dénes rendezésében március 27-től látható a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán. 

 

Olyan sikeres musicalek, mint például A padlás vagy A dzsungel könyve, évek óta műsoron vannak a Pécsi Nemzetiben. Az viszont ritkaság, hogy a bemutató évadán és a bérletes kötelezettségeken túl igény mutatkozzon egy komolyabb hangvételű produkcióra is, most azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel 2015. februárjában kétszer is műsorra tűzik az Antigoné című előadást, melyre folyamatosan érkeznek a csoportos előjegyzések. A tavalyi évad premierjét Faragó Béla zenéjével, Rázga Miklós rendezte, Kreón szerepében a kaposvári igazgató, Rátóti Zoltán látható.

 

unnamed

Antigoné | Fotó: Körtvélyesi László

 

A Pécsi Nemzeti Színház nemzeti intézményként kiemelt feladatának tekinti, hogy a számos saját produkciója mellett a színház repertoárjától esetleg eltérő kortárs, olyakor formabontó előadásokat, ill. független társulatokat is vendégül lásson, hogy ez által is színesítse, szélesítse műsorkínálatát. Fellépett már Pécsett - többek között - a Proton Színház (ők hamarosan újra jönnek Utolsó c. előadásukkal), a Thália, ill. angol nyelven a Madhouse Theatre is.

A Magyar Kultúra Napján a hazai kortárs táncszcéna egyik együttese, a TranzDanz vendégeskedik a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínpadán Kovács Gerzson Péter: DiverZity című koreográfiájával, február 16-án pedig a budapesti Katona József Színház mutatja be a Musik, Musikk, Musique című koncertvarietét a Nagyszínpadon.

 

Pécsi produkciók is utaznak, a 39 lépcsőfok című krimi-vígjáték a Thália Színházban megrendezésre kerülő Humorfesztiválra, valamint a Kaposvári Csiky Gergely Színházba kapott meghívást. A Pécsi Balett második alkalommal mutatja be a Carmen-t Budapesten, a Művészetek Palotájában, a Hófehérke és a hét törpe című mesebalettet pedig a Veszprémi Petőfi Színházban adják elő február 8-tól, az évad során összesen 13 alkalommal.

 

süti beállítások módosítása