A New York Művész Páholyban mutatkoznak be a Virtuózok

Január 19-én a klasszikus zenei tehetségkutató zsűritagjai, valamint néhány döntőse és a műsor producere osztja meg tapasztalatait a nézőkkel.

A Virtuózok műsor a klasszikus zenei tehetségek bemutatását célozta meg, azzal a küldetéssel, hogy minél szélesebb rétegekkel ismertesse és szerettesse meg a komolyzenét. A New York Művész Páholyban a szezon első estjén a komolyzene, a tehetségek és az értékteremtés kerül fókuszba, a Világ Legszebb Kávéházában.

 

new york

 A New York Művész Páholy

 

A New York Kávéház kiemelten fontosnak tartja a tehetséggondozást, és azt, hogy a művészet minden generációhoz eljusson. Mindezek jegyében szervezett már irodalmi pályázatot, rendez évek óta művészeti esteket, bárzongorista versenyt, és működik együtt a Virtuózok produkcióval.

 

A Virtuózok című tehetségkutató műsorban Miklósa Erika operaénekesnő, Kesselyák Gergely karmester, Batta András zenetörténész, egyetemi tanár, Némethy Attila zongoraművész és Szenthelyi Miklós hegedűművész zsűrizésével számtalan tehetség mutatkozott be a közönségnek megmutatva a komolyzene éltető erejét, jelentőségét. A Virtuózok szakmai csapata azokat a fiatalokat próbálta felkutatni, majd a műsorban szerepeltetni, akik kiválóan játszanak a klasszikus zenei hangszerek valamelyikén, vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt.

 

demeniv2

Demeniv Mihály (forrás: hellostage.com)

 

A New York Művész Páholy január 19-i estjén kulisszatitkokat, és a versenyhez kötődő személyes történeteket is megismerhetnek a New York Kávéházban. Az esten a verseny két zsűritagja, így például Batta András zenetörténész, egyetemi tanár és a produkció producere, Peller Mariann fog beszélgetni a műsorvezetővel. Három döntős versenyző is érkezik a programra, akik élőben játszanak is a közönségnek. Aki biztos fellép: Sándor Zoltán hegedűvirtuóz és Demeniv Mihály harmonikaművész.

 

 

süti beállítások módosítása