A magyar kultúra napja – 150 középiskolás Petőfi-előadása Veszprémben

Veszprém megyében irodalmi esttel, színházi előadással, operettel készülnek a magyar kultúra napjára. A Petőfi Színházban 150 középiskolás emlékezik a teátrum névadójára a kultúra ünnepén Kéri Kitty rendezésében.

A zene, az irodalom, a színház,- és képzőművészet is szerepel a veszprémi palettán a magyar kultúra napja jegyében – fogalmazott Perlaki Claudia, a városháza kulturális csoportvezetője.

 

Hozzátette: már jövő kedden kezdetét veszi a megyeszékhelyen az ünneplés, melynek keretében a Hangvilla nevű belvárosi rendezvényközpontban fellép Tompos Kátya, valamint a Dumaszínház tagjai. Lackfi János és Gryllus Dániel felnőtteknek szóló, zenés irodalmi műsorát hallgathatják meg az érdeklődők a megyei könyvtárban, a művelődési központban pedig a Kávészünet együttes áll színpadra.

 

Petofi Szinhaz

 

A Laczkó Dezső Múzeumban Gáspár György Ferenczy Noémi-díjas üvegművész január 22-én mutatja be legújabb alkotását, a White Hole II. címet viselő üvegszobrot – tájékoztatott Szaksz Balázs, a múzeum marketingosztályának vezetője.

 

A Veszprémi Petőfi Színház az elmúlt évekhez hasonlóan átengedi a színpadot a diákoknak a kultúra ünnepén, Petőfi Sándor élete és művei állnak az előadás középpontjában, melyet január 31-én tekintetnek meg a nézők – mondta Varga Róbert, a teátrum sajtóreferense, hozzátéve, hogy hét Veszprém megyei középiskola 150 diákja áll a színpadra Kéri Kitty rendezésében.

 

Balatonfüreden, január 22-én Haumann Péter színművész zenés irodalmi összeállítását láthatja a közönség az Anna Grand Hotel dísztermében, és ekkor adják át a Balatonfüred Város Kultúrájáért kitüntetéseket. Varró Dániel költő közönségtalálkozóján vehetnek részt az érdeklődők a Vaszary Galériában, valamint az Ágacska című színházi előadást nézhetik meg a Hadart Művészeti Társulás produkciójaként január 23-án, az Anna Grand Hotelben – közölte Cserép László művelődési osztályvezető.

 

Eperjes Károly színművész önálló estje január 23-án lesz a sümegi művelődési központban, másnap pedig ugyanitt a Budapesti Bulvárszínház mutatja be a Marica grófnő című nagyoperettet – közölte a művelődési központ igazgatója. A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

 

süti beállítások módosítása