'Idegenben keserűbb a sírás...' - Karády-est a Bethlenben

A Magyarországi Szerb Színház Karády-estje január 19-én, hétfő este (19:30) látható a Bethlen Téri Színházban. Az Idegenben keserűbb a sírás... című zenés duett-dráma a nemzetiségi színházi sorozat újabb állomásaként érkezik a teátrumba.

Az alkotók ajánlója:

 

„Soha nem akartam elmenni innen. Ez a hazám. Szívet cseréljen ki hazát cserél. Bármi történjék is, itt szeretnek engem és rajonganak értem. Megismernek az utcán és autogramot kérnek. És én adok nekik. Az egyik koncert közben felmászott hozzám a színpadra Makk Joli, a harmadikos elemista kisasszony. Olyan akarok lenni mint te. Küldjél egy fényképet, hogy pontosan tudjam, milyennek kell lennem. El lehet onnan menni, ahol ennyire szeretik az embert, ahol ennyire szeret Makk Joli? És most itt vagyok a határ közelében Szombathely mellett valami bódéban és várom az embercsempészt, aki átvisz minket a határon.”

 

 

Az egykori díva Szombathelyen várja az embercsempész autóját, hogy elhagyja az országot. Innen indul a Karády Katalin pályáját és személyes életét is bemutató előadás, amelyben a színésznő képzeletben újraéli az életét, annak legmeghatározóbb pillanatait.


A szintén a Magyarországi Szerb Színházzal készített Edit Piaf-est után Varga Klárit ezúttal a Karády Katalin életéről szóló zenés drámában láthatja a közönség. A duettben a Katonatiszt szerepében az a Rusz Milán lesz a társa, tangóharmonikán a kísérője, aki öt éve kutatja Karády életét, naplójegyzeteit, s minden fellelhető dokumentumot felkutatva.

 

 

karady plakat

 

Magyarországi Szerb Színház:

Idegenben keserűbb a sírás...

 

Katonatiszt: Rusz Márk Milán
Karády Katalin: Varga Klári


Jelmezterv: Kovács Yvette Alida
Zenei vezető: Félix Györgyi
Asszisztens: Kabódi Szilvia, Prágai Tibor

 

zeneszerzők: Fényes Szabolcs, deFries Károly, Hegedűs Tamás, Polgár Tibor, Pete Seeger, Blanter Matvej Isaakovich
dalszövegírók: G.Dénes György , Kristóf Károly, Mihály István, Nadányi Zoltán, Pártos Jenő

 

Író-rendező: Rusz Márk Milán

 

2015. január 19.

Bethlen Téri Színház

 

 

süti beállítások módosítása