„Villám”-drámaíró versenyt rendeznek Nyíregyházán

Január 29. és 30. között drámaíró versenyt rendez a Móricz Zsigmond Színház. A Móricz-hetek eseménysorozat egyik legnagyobb attrakcióján Egressy Zoltán, Forgách András és Pozsgai Zsolt a felkért szerzők.

 

Ők hárman írnak a kisorsolt Móricz-novella címe alapján új, magyar egyfelvonásos darabokat az éjszaka leforgása alatt. Az elkészült három darabot a verseny másnapján, január 30-án, egy nap alatt viszi színre Bodolay Géza, Harsányi Sulyom László és Keszég László a színház társulatának szereplésével.

 

moricz

 

A három ősbemutató egymás után, január 30-án este 19:00-től látható majd egyetlen alkalommal. Az est végén a zsűri tagjai választják majd ki a legjobb szerzőt, a legjobb rendezőt, a legjobb női és a legjobb férfi szereplőt.

 

A december elsején megkezdődött Móricz-hetek elnevezésű rendezvénysorozat Nyíregyháza mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egészére kiterjed. A februári hagyományos Táncfarsang keretében Móricz-fantáziát mutatnak be a helyi művészeti szakközépiskola tanulói, emellett a hónap elején a megyei könyvtárban akadályversenyt, február közepén pedig Torkos csütörtököt tartanak különleges Móricz-menüvel.

 

 

 

süti beállítások módosítása