Egyedül Kiss János indul a Győri Balett vezetői posztjáért

A Győri Balett jelenlegi vezetője, Kiss János az egyedüli jelentkező a 2015-2020 közötti időszakra kiírt pályázaton a társulat igazgatói posztjára - tájékoztatta Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának sajtófőnöke hétfőn az MTI-t.

Domanyik Eszter elmondta, hogy a kormany.hu oldalon december 15-én jelent meg felhívás a társulat vezetői posztjára. A pályázatok leadási határideje január 14. volt, azonban a hétfőn beérkező, január 14-i postai bélyegzővel ellátott dokumentumokat is elfogadta volna a szakmai testület.


Kiss János az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a folyamatos megújulás, az együttműködés és az ifjúságnevelés jegyében adta be pályázatát.

 

Kiss Janos


Kifejtette: Harmincöt plusz 5 címet adott munkájának, amely utal a társulatnál eltöltött eddigi 35 évére és az utolsó öt évre, amely alatt szeretné kinevelni utódját. Reményei szerint ő a jelenlegi művészeti asszisztens, Velekei László lesz. A vezető korábban azt mondta, hogy "személyében biztos kezekben lesz a társulat".


Kiss János hozzátette: vezetői stílusa a jövőben sem fog változni, továbbra is a szoros együttműködésben és a csapatmunkában tudja elképzelni az irányítást. A tervekről szólva elmondta, hogy egyebek mellett a 2017-ben a 14. nyári európai ifjúsági olimpiának helyet adó megyeszékhelyen a magyar kultúra sokszínűségét szeretné megmutatni a sporteseményre érkezőknek, mert, ahogy a sportnak, úgy a táncművészetnek sincsenek nyelvi akadályai - tette hozzá.


A jövőről való gondoskodást a fiatalok megnyerésében látja az igazgató, tervei között szerepel egy színház pedagógiai program elindítása. Ennek részleteit egyelőre nem közölte.


A Győri Balett jelenleg Olaszországban vendégszerepel az ifjabb Harangozó Gyula rendezte Zorbával. A kétrészes táncjátékot hat településen, Foligno, Citta di Castello, Szardínián Tempio Pausania, Cagliari, Sassari és Nuoro városokban mutatják be a turné 12 napja alatt. 


Februárban Németországban, Svájcban és Ausztriában turnézik a társulat, ősszel pedig várhatóan Mexikóvárosban lépnek fel a 2012-ben bemutatott darabbal - zárta az igazgató.

 

süti beállítások módosítása