Mosonyi Aliz könyvéből készült bábelőadás Zalaegerszegen

A Mosonyi Aliz Illemtan gyerekeknek című mesekönyvéből készült bábszínpadi adaptációt mutatja be pénteken a Griff Bábszínház Zalaegerszegen.

Mosonyi Aliz 1973-tól publikál gyermekkönyveket. Főként kisebb történeteket ír, amelyből rendezőnek, dramaturgnak egyaránt nagy feladatot jelent létrehozni egy színpadi művet - mondta el Székely Andrea, az előadás rendezője a keddi sajtótájékoztatón.


Hozzáfűzte: Mosonyi Aliz könyve és a kötet alapján készült színpadi adaptáció a tiszteletről, a megértésről, a játékosságról és határtalan szeretetről szól, amit ebben az előadásban a nagymama képvisel, aki együttérző a hozzá vendégségbe érkező, gyakran rosszalkodó unokáival.

 

griff

Fotó: griffszinhaz.hu


Megérteti velük, hogy az "illem", amit meg kell tanulniuk, örök érvényű, generációról generációra öröklődik. Ugyanakkor azt is tudatja velük, hogy gyermekként bizony mindenki csibészkezdett, de az életben a legfontosabb az egymás iránti szeretet - fogalmazott Székely Andrea.


A sok-sok humorral fűszerezett előadáson mindenki magára, vagy testvérére, testvéreire ismerhet, hiszen a csibészségek, rosszalkodások, kibékülések a mindennapi élet részei - hangsúlyozta.


Az előadáson "többfunkciós" síkbábokat használnak, amelyek rajzfilmes, képregényes megvalósításra adnak lehetőséget, a díszlet pedig a régi, hajtogatós, mesekönyvek látványát idézi fel. A bábokat és a díszletet Bodnár Enikő tervezte.


A bábszínészek - B. Szolnok Ágnes, Medgyesi Anna és Szilinyi Arnold - az Illemtan gyerekeknek című előadáson több szerepet is játszanak.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása