Táncfarsangot rendez a nyíregyházi színház

Nyolc előadás szerepel a február első hetében a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban megtartandó Táncfarsang programján.

Február 1-jén (vasárnap) az idén tízéves 4 for Dance hívja a közönséget a nyírségi kőszínházba, a jubileumi gálaműsorban az együttes elmúlt évtizedét meghatározó koreográfiákat és pillanatokat mutatja be a négy táncos, Bárány Kristóf, Enyedi Péter, Gál Sándor és Illés Dániel. A műsorban sztárvendégek is fellépnek - olvasható a színház weboldalán közzétett programban

 

tancfarsang

 

Február 2-án a Nagyvárad Táncegyüttes vendégjátéka tekinthető meg, a Pomádé király új ruhája című mesejátékban Hans Christian Andersen klasszikus meséjét és Ránki György zenéjét gyúrta egy előadásba a táncegyüttes. Kedden a nyíregyházi társulat lép színpadra szintén egy mesével, a Seherezádé című darabbal, szerdán pedig Nagyvárosi bujdosók címmel ismét a Nagyvárad Táncegyüttes vendégjátékát élvezheti a nagyérdemű.


Február 4-én Móricz Zsigmond tündérmezején címmel a Művészeti Szakközépiskola növendékei adnak táncestet a tavaly decemberben kezdődött Móricz-hetek egyik programjaként. Másnap a GNM Színitanoda vendégjátéka következik Én, Lónyai Erzsébet címmel, amelyben Gór Nagy Mária színésznövendékei Weöres-etűdöket mutatnak be.


Pénteken Barkóczi Bea estjét láthatja a közönség Táncoló istenek – isteni táncok címmel, míg a Táncfarsangot szombaton Szabó Réka és a Tünet Együttes közös produkciója, az Apropó – ez mind én leszek egykor című darab zárja.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása